Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Umeå BSKT-Djurgården Basket

Ska Djurgården Basket ha någon chans att kunna hänga kvar i SBL. Ja, då är det seger som gäller under fredagen borta mot Umeå BSKT. Matchen ser du på SBL Play – uppkast klockan 18:34!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 DJURGÅRDEN BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 6 mars, kl 18:34
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Endast fem omgångar återstår av SBL, och livlinorna börjar så sakta försvinna för nykomlingen Djurgården som haft en tuff säsong, både på planen och inte minst ekonomiskt. Men faktum är att laget ändå ”bara” är fyra poäng bakom Umeå i dagsläget. Seger i kväll i Västerbotten och gapet mellan nian Umeå och jumbon Djurgården är endast två poäng inför slutspurten. Det lag som slutar nia får chansen att kvala sig kvar i högsta ligan – så mycket på spel i kväll med andra ord.
– Det är ingen idé att haussa upp något, alla fattar vad den betyder. Klart det är en viktig match, men vi går in med vår vanliga bra approach och har respekt för Djurgården, säger Umeå-tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.

Både Umeå och Djurgården kommer till kvällens match med ganska dystra siffror i bagaget. Umeå har till exempel förlorat sina tolv senaste matcher, och Djurgården åtta. Senast föll Umeå hemma mot Köping med 84-67 och Djurgården tog emot Luleå (förlust 110-73).

Här är säsongens tidigare möten:
Umeå-Djurgården 95-85
Djurgården-Umeå 77-85
Djurgården-Umeå 97-92

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå saknar fortsatt Rashard Odomes som inte spelat sedan slutet på december.

Djurgården kommer till spel utan Derrick Wilson mot Luleå i måndags, han är troligen tillbaka i kväll. Nye Aaron Williams gjorde debut i samma match (20 minuter och nio poäng).

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Djurgårdens hemsida inför matchen

Dela inlägget