Fotograf: Maxim Thoré / Bildbyrån

Balibrea lämnar Wetterbygden

Efter att säsongen tog slut så snöpligt förra veckan så står det nu också klart att Wetterbygden Stars och tränaren Boris Balibrea går skilda vägar. Den 32-årige spanjoren har valt att nyttja en option i sitt kontrakt.

Boris Balibrea kom till Wetterbygden Basketball inför säsongen 2017–2018 och har sedan första stund satt sin prägel på en verksamhet som inneburit att man för varje år tagit kliv mot att idag tillhöra de fem bästa basketlagen i Basketsverige på herrsidan. Med en sällan skådad arbetskapacitet och en närmast besatthet för detaljer blev han också rättmätigt utsedd till ”Årets coach” i SBL säsongen 2018-2019 samtidigt som Wetterbygden Stars blev utsedd som ”Årets lyft”.

Man hade då med Boris Balibrea vid rodret avancerat från Superettan till en SM-kvartsfinalserie mot Borås Basket på lite drygt ett år. Förutom att utveckla laget Wetterbygden Stars till vad laget är idag, så har han också under sin tid kommit att innebära mycket för lagets individer i deras individuella utveckling. Förtroendekapitalet mellan tränare och spelare har oförtröttligt fyllts på liksom den ömsesidiga respekten för varandra som individer.

Nu står det alltså klart att den sportsliga ledningen i Wetterbygden får rikta blickarna mot potentiella ersättare, något som sportchefen Dennis Aulander kommenterar på följande sätt:
– Låt mig först bara börja med att tacka Boris för tre magiska år här hos oss i Wetterbygden Basketball. Jag har haft förmånen att följa hans arbete på nära håll och jag kan ärligt säga att det var längesen som jag mötte någon inom basketsporten med samma passion, integritet, kunskap och arbetskapacitet som coach Balibrea. Hans unika förmåga att vara en auktoritet utan att för den delen vara auktoritär gentemot sina spelare är också något som fastnat och imponerat hos mig, liksom hans unika förmåga att få ihop en grupp individer till att uppträda som ett lag.

– Oavsett Boris Balibreas alla tillgångar som coach och människa så är naturligtvis ingen oersättlig i vår organisation. Viktigt för oss nu blir att ta reda vilken kravprofil vi önskar ha på vår nya coach och inte minst ta reda på våra sportsliga målsättningar inför kommande säsong. När väl det pusslet är lagt så är jag övertygad om att vi är en attraktiv verksamhet att jobba i med lag på både dam- och herrsida i förbundsserierna och med en blomstrande ungdomsverksamhet. Samtidigt som vi behöver utse en ersättare så behöver vi vara noga med att vi får in rätt sorts kompetens och inte minst: rätt sorts människa, säger Dennis Aulander.

Text: Wetterbygden Stars

Dela inlägget