Fotograf: Maxim Thoré / Bildbyrån

Djurgården drar sig ur SBL

Djurgården Basket meddelade under måndagskvällen Svenska Basketbollförbundet att man inte avser att spela i SBL nästa säsong.

Nu är det klart att Djurgården Basket lämnar SBL Herr efter endast en säsong i högsta ligan. Anledningen är den ansträngda ekonomiska situation föreningen hamnat i under den gångna säsongen, kopplat till det samhällsekonomiska läget.

Föreningen har skriftligen meddelat Svenska Basketbollförbundets Tävlingsutskott att anmälan för spel i SBL Herr säsongen 2020/2021 är tillbakadragen. Djurgården avser att fortsätta spel med herrlaget i Basketettan.

”Det var naturligtvis ett mycket svårt och ledsamt beslut att behöva ta. Föreningen och styrelsen har full fokus på att säkerställa Djurgården Baskets fortlevnad och avvärja konkurshotet. En rekonstruktionsprocess inleds för att om möjligt kunna skapa en starkare framtid”, skriver klubben på sin hemsida.

Samtidigt meddelar Djurgården att Kristina Johansson, tf ordförande, lämnar styrelsen.

Dela inlägget