Torsdag 10 Jun 2010 22:48

Svenska Basketligan i Viasats nya gratiskanal nästa säsong

TV10 startar sina sändningar i september

I höst, närmre bestämt 7 september, startar TV10 – en ny reklamfinansierad TV-kanal med inriktning på sport och fakta. TV10 kommer att samla den sport som tidigare visats på TV6 och TV8. Till exempel matcher från Champions League, NHL, Hockeyallsvenskan, Svenska Basketligan och Euroleague.

Viasat Fotboll, Viasat Hockey, Viasat Motor, Viasat Sport HD, Viasat Golf och Premier Leauge HD kommer även i fortsättningen att vara de kanaler som visar de bästa matcherna med de vassaste kommentatorerna. Utbudet i de kanalerna kommer att öka under hösten i och med de nya rättigheter som tecknats såsom Premier League, Rally-VM och Rally Cross-EM. Viasat Sport kommer från och med i höst användas som extrakanal för att kunna sända så mycket sport som möjligt vid större evenemang.

I dag finns avtal om distribution av TV10 med Com Hem (analogt och digitalt) och med Viasat via parabol – sammanlagt halva Sveriges befolkning – men vi för diskussioner med alla operatörer på marknaden.

Varför startar ni TV10?
- Vi har tecknat många tunga sporträttigheter, till exempel Premier League och Rally-VM, och för att kunna utnyttja dem fullt ut så väljer vi att starta en ny reklamfinansierad kanal. I den samlar vi den sport som tidigare gått i TV6 och TV8, samt en del av den sport som tidigare gått i Viasat Sport såsom basket, tennis och amerikansk fotboll.

Kommer alla kunna att se TV10?
- Det är vår ambition. Idag har vi avtal om distribution som gör att TV10 kommer att finnas tillgänglig för ungefär halva befolkningen. Alla som har Com Hem analogt eller digitalt samt Viasats parabolkunder som har sportpaketet. Men vi för diskussioner med samtliga aktörer på marknaden om att få in kanalen i deras utbud.

Vilka sporter kommer jag att kunna se?>
Det kommer att vara direktsänd: ATP-tennis, Allsvensk hockey – 1 match per månad (samma omfattning som i TV8), NFL, Svensk basket, Euroleague i basket, Svenska landskamper i fotboll (tom årsskiftet), Champions League -1 match per månad (samma omfattning som i TV6), NHL-hockey – 1 match per månad (samma omfattning som i TV6), F1 - tredje tidskvalet från samt ett highlightprogram i veckan (samma omfattning som i TV6). Det kommer också att sändas nyhetsprogram och magasin om sport.

Vad händer med Viasat Sport?
- Viasat Sport kommer att ligga kvar i sportpaketet, och primärt fungera som en extrakanal för de andra sportkanalerna vid omfattande sportevenemang.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam