• 150921 Svenska Basketboll Förbundets ordförande för tävlingsutskottet Mats Carlson talar under upptaktsträffen för Basketligan den 21 september 2015 i Stockholm. 
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

  Mats Carlson vald till ny förbundsordförande

  Mats Carlson blev under lördagen enhälligt vald till ny ordförande i Svenska Basketbollförbundet för en period om två år. – Jag är oerhört hedrad för förtroendet, säger Carlson. Mötet..

 • 12721635_10154001877028784_1801774433_n

  Krönika: För femton år sedan förändrades mitt liv

  För femton år sedan förändrades mitt liv. Det var samtidigt som mina basketdrömmar gick i kras. Ett diskbråck, blandat med skolios satte stopp för min basketkarriär tidigt. Tur var..

 • 151002 Umeås tränare Jesper Gustavsson lägger upp taktiken innan matchen i Basketligan mellan Sundsvall Dragons och Umeå BSKT den 2 oktober 2015 i Sundsvall.
Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / 74140

  Kvalet inleds med sammandrag i Östersund

  Nästa vecka inleds kvalet till fortsättningsserien för de tre sista lagen i Basketligan; Jämtland, Örebro och Umeå. Det sista laget i fortsättningsserien kvalar vidare mot de två bästa lagen..

 • 150921 Svenska Basketboll Förbundets ordförande för tävlingsutskottet Mats Carlson talar under upptaktsträffen för Basketligan den 21 september 2015 i Stockholm. 
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

  Förändringar i Tävlingsbestämmelserna från säsongen 2016-17

  Svenska Basketbollförbundets styrelse har beslutat om ett antal förändringar i Tävlingsbestämmelserna för Förbundsserierna Basketligan och Basketettan från och med säsongen 2016-17. De nya bestämmelserna innebär bland annat att minst..

 • 125fd6d8-5e7a-4c8e-b975-a81c15b7588a

  Basketsverige.se och Gameday erbjuder NBA-merchandise till kanonpriser

  Basketsverige.se och Gameday gör en gemensam satsning på e-handel. Idag kan vi presentera Cyber Monday. Om ni missade Black Friday så kommer nu Cyber Monday. Vill ni fynda julklappar..

 • 121215 Basket, Basketligan Dam, Kvarnby - Solna: Basketbollar
© Bildbyrån - 58055 - Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

  Fyscoachen: Vanliga problem hos basketspelare

  Basket är en sport med snabba riktningsförändringar och många hopp under både match och träning. Detta ställer höga krav på vissa strukturer i kroppen och tyvärr händer det allt..

 • 141007 Jämtlands Stefan Zivkovic under basketmatchen i Basketligan mellan Solna Vikings och Jämtland Basket den 7 oktober 2014 i Stockholm.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86834

  Jämtland bjuder in till Plaza Invitational

  Till helgen är det baskethelg modell större i Östersund då Jämtland Basket arrangerar Plaza Invitational i Östersund Sporthall. Tuffast tänkbara motstånd är det som väntar då svenska mästarna Södertälje..

 • lanner_20141015_9109-Fotis_-1-

  Han blir ny tränare i Eco Örebro

  Det har varit en följetång under sommaren. Men nu har Eco Örebro hittat efterträdaren till tränaren Panagiotis Nikolaidis som lämnade klubben i våras. Fotios Ioannodis. Så heter mannen som..

 • Basket, Basketligan, Solna Vikings - Örebro

  Eco Örebro skriver kontrakt med poängkung

  Fjolårets jumbo i Basketligan, Eco Örebro fortsätter satsa på unga talanger. Idag skrev poängkungen Max Johansson på för klubben. – En stortalang från Högsbo. Han spelade i Helsingborg i..

 • ga9vyz6pzrok6vjx5iaa

  Alvik siktar mot Basketligan med ny coach

  David McCann som förra säsongen var assisterande coach för Alvik Baskets Damlag i Basketligan, tar till kommande säsong över som head coach för klubbens herrlag. Han får dessutom ett..

 • Basket, EM-kval, Sverige - Slovakien

  Inget kvalspel till Basketligan

  Igår meddelade Svenska Basketbollförbundet att det inte blir något fortsatt spel för de tre bottenlagen i Basketligan – Umeå, Jämtland och Örebro. Förbundsstyrelsen i Svenska Basketbollförbundet fastställde vid sitt..

 • Basket, Basketligan, Södertälje - Uppsala

  Över 300 000 kronor till svensk ungdomsbasket

  När Svenska Spel genom sponsringstjänsten Gräsroten delar ut pengar till ungdomsidrotten i Sverige går 311 068 kronor till basketen. Den förening som får mest är BK Järva med 16..

 • Basket, Basketligan, Solna - LF Basket

  Ikonen lägger av: ”Jag fick inte ihop det”

  Den tidigare LF-kaptenen Johan Åkesson lägger ner sin elitkarriär som basketspelare. Nu väntar i stället en ny utmaning – som förälder. Det är i en intervju med NSD.se som..

 • unnamed (5)

  Storpublik på försäsongsmatch i Lund

  När Eos och Helsingborg i helgen drog igång sitt träningsmatchande inför höstens spel i Basketettan fanns fler än 600 personer på plats i Lund, något som kan vara rekord..

 • BB101213BT012

  Jättetalang väljer Jämtland före proffslivet

  Efter två säsonger i Alvik Basket väljer jättetalangen Mattias Markusson att flytta med tidigare tränaren Torbjörn Gehrke till Östersund och Jämtland Basket. – Mattias är en av våra absolut..