unnamed (5)
26 augusti

Storpublik på försäsongsmatch i Lund

När Eos och Helsingborg i helgen drog igång sitt träningsmatchande inför höstens spel i Basketettan fanns fler än 600 personer på plats i Lund, något som kan vara rekord för en försäsongsmatch i Basketettan. Basket är hett just nu i Skåne. Hela 619 personer fanns nämligen på plats i Eoshallen i helgen när Eos Lund slog Helsingborg med 80-73. Poängbäst i hemmalaget var Erik Friman med 22 och i bortalaget Max Johansson med 23. Den 27 september startar årets säsong av Basketettan.

BB101213BT012
31 juli

Jättetalang väljer Jämtland före proffslivet

Efter två säsonger i Alvik Basket väljer jättetalangen Mattias Markusson att flytta med tidigare tränaren Torbjörn Gehrke till Östersund och Jämtland Basket. – Mattias är en av våra absolut största talanger vi har i Sverige. Om jag sa att valet att stanna i Sverige och Jämtland Basket inte oroar mig, så skulle jag ljuga. Att få erfarenheten av att spela och träna i en av de stora europeiska utvecklingsprogrammen som Mattias fick anbud ifrån, är inget vi kan erbjuda vare sig i Jämtland eller någon annan klubb i Sverige, säger Torbjörn Gehrke nöjt till Jämtlands hemsida. Just nu befinner sig den 18-årige centern i Bulgarien där han spelar EM med U18-landslaget. Jämtland har även klart med comeback för forwarden Johan Rönström. Jämtland har just nu åtta spelare under kontrakt för 2014/15: Mario Pesut, Gustav Hansson, Tyler Peters, Andreas Karlsson, Niklas Larsson, Jesper Eliasson, Trevor Gruis och Mattias Markusson.

Basket, Basketligan, Solna - LF Basket
8 maj

Eagles nekas plats i Basketettan

Stockholm Eagles brottas med ekonomiska problem - och kommer inte spela i den näst högsta serien Basketettan nästa säsong. Sent under onsdagskvällen meddelade Svenska Basketbollförbundet, när man fastställt vilka lag som spelar i Basketettan (dam respektive herr) kommande säsong, att Stockholm Eagles inte kommer spela i näst högsta serien. Anledningen enligt förbundet är att klubben inte uppfyller kraven i tävlingsbestämmelserna. Själva säger man att man lagt ner satsningen på elitbasket. För ett par veckor sedan meddelade Eagles att man tackar nej till spel i Basketligan, innan förbundet hann säga sitt. Enligt Expressen hade klubben då skulder på runt 240 000 kronor. Eskilstuna Basket erbjuds att ta Eagles plats.

Basket, Basketligan, Södertälje - Uppsala
15 april

Inget ligaspel för Eagles nästa säsong

Efter ett styrelsemöte under måndagskvällen beslutade styrelsen i Stockholm Eagles att tacka nej till ligaplatsen i år.  "Eagles skulle både ekonomiskt och spelmässigt kunna ta sig upp i ligan i år, men enligt vår bedömning inte nå topp-tre som klubbens nya styrelse kräver för att genomföra satsningen", skriver klubben i ett pressmeddelande. Eagles vann tidigare i april Superettan och var sportsligt kvalificerade för spel i Basketligan herr i höst, men så blir det alltså inte. I stället kommer klubben att jobba vidare med att stärka sin ekonomiska position, vinna Superettan nästa år igen och ta en plats i högsta ligan säsongen 2015-16. Samtidigt meddelar Eagles att klubbens starke man, Goran Popov, träder tillbaka som ordförande efter åtta år. – Det är dags för en ny generation att ta över ledningen och styra klubben mot nya mål. Jag förblir aktiv i Eagles Future och företagsnätverket och kommer enbart att arbeta med sponsorfrågor den kommande säsongen. Den nya styrelsen är en blandning av både nya och gamla medlemmar och jag är säker på att dom kommer att fortsätta driva klubben i rätt riktning. Val av ny ordförande och klubbdirektör kommer att genomföras i nästa vecka, säger Popov.