• 141007 Jämtlands Stefan Zivkovic under basketmatchen i Basketligan mellan Solna Vikings och Jämtland Basket den 7 oktober 2014 i Stockholm.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86834

  Jämtland bjuder in till Plaza Invitational

  Till helgen är det baskethelg modell större i Östersund då Jämtland Basket arrangerar Plaza Invitational i Östersund Sporthall. Tuffast tänkbara motstånd är det som väntar då svenska mästarna Södertälje..

 • lanner_20141015_9109-Fotis_-1-

  Han blir ny tränare i Eco Örebro

  Det har varit en följetång under sommaren. Men nu har Eco Örebro hittat efterträdaren till tränaren Panagiotis Nikolaidis som lämnade klubben i våras. Fotios Ioannodis. Så heter mannen som..

 • Basket, Basketligan, Solna Vikings - Örebro

  Eco Örebro skriver kontrakt med poängkung

  Fjolårets jumbo i Basketligan, Eco Örebro fortsätter satsa på unga talanger. Idag skrev poängkungen Max Johansson på för klubben. – En stortalang från Högsbo. Han spelade i Helsingborg i..

 • ga9vyz6pzrok6vjx5iaa

  Alvik siktar mot Basketligan med ny coach

  David McCann som förra säsongen var assisterande coach för Alvik Baskets Damlag i Basketligan, tar till kommande säsong över som head coach för klubbens herrlag. Han får dessutom ett..

 • langlois

  En avslutande (?) krönika

  Nu när det finns risk att Basketsverige.se går i graven kan det hända att det här är den sista krönikan i forumet. Och vi avslutar med en text om allehanda frågor, där..

 • Basket, Basketligan, Sundsvall Dragons - Solna Vikings

  ”Malmö kommer att bli en stormakt i Basketligan”

  Jag har ett romantiskt förhållande till Skåne i allmänhet och Malmö i synnerhet. Jag förälskade mig i staden för några år sedan och nuförtiden försöker jag att komma dit..

 • Basket, EM-kval, Sverige - Slovakien

  Inget kvalspel till Basketligan

  Igår meddelade Svenska Basketbollförbundet att det inte blir något fortsatt spel för de tre bottenlagen i Basketligan – Umeå, Jämtland och Örebro. Förbundsstyrelsen i Svenska Basketbollförbundet fastställde vid sitt..

 • Basket, Basketligan, Södertälje - Uppsala

  Kris i spelarfrågan

  Hur många basketspelare finns det i Sverige? Är det 30 000, kanske 60 000 eller rentav 100 000? Och vad kan vi säga om hur antalet utvecklas? Dessa frågor är viktiga..

 • kings

  Böter eller inte böter, det är frågan

  Ligaklubbarna riskerar att få böter om de inte uppfyller de krav som är uppställda för matcharrangemangen. Det visar sig dock, trots att arrangemangen brister på många håll, att man är ytterst..

 • sama

  Basket för unga: en pedagogik för neandertalare eller homo sapiens?

  Svante Pääbo, biologen som blivit mest känd för att ha kartlagt neandertalarnas arvsmassa, har en teori om varför denna art trängdes ut av homo sapiens och sedan dog ut...

 • Basket, Basketligan, Södertälje - Uppsala

  Över 300 000 kronor till svensk ungdomsbasket

  När Svenska Spel genom sponsringstjänsten Gräsroten delar ut pengar till ungdomsidrotten i Sverige går 311 068 kronor till basketen. Den förening som får mest är BK Järva med 16..

 • Basket, Basketligan, Solna - LF Basket

  Ikonen lägger av: ”Jag fick inte ihop det”

  Den tidigare LF-kaptenen Johan Åkesson lägger ner sin elitkarriär som basketspelare. Nu väntar i stället en ny utmaning – som förälder. Det är i en intervju med NSD.se som..

 • Basket, FIBA VM, Serbien - Frankrike

  Hur svensk elitbasket kan bli en europeisk föregångare

  I en undersökning som SBIF (Svenska Basketspelares Intresseförening) gjorde för två år sen kom man fram till att 90 procent av svenska manliga elitbasketspelare inte hade studerat efter att..

 • unnamed (5)

  Storpublik på försäsongsmatch i Lund

  När Eos och Helsingborg i helgen drog igång sitt träningsmatchande inför höstens spel i Basketettan fanns fler än 600 personer på plats i Lund, något som kan vara rekord..

 • BB101213BT012

  Jättetalang väljer Jämtland före proffslivet

  Efter två säsonger i Alvik Basket väljer jättetalangen Mattias Markusson att flytta med tidigare tränaren Torbjörn Gehrke till Östersund och Jämtland Basket. – Mattias är en av våra absolut..