Tisdag 7 Feb 2012 12:17

Jönsson:

Efter regn kommer solsken?

Gameday!

Hallå!

Det var ett tag sen jag skrev någonting så nu kör vi. Senaste matchen hemma mot Södertälje var inte mycket att hänga i julgranen, uppvärmningen och Jämtlandssången var nog det som blev mest dramatiskt denna afton, Södertälje seglade snabbt iväg till 6-0 och sen gick tåget, om jag ska vara helt ärlig så hade Jämtland inte ens någon biljett till avgången.

Hade det varit handboll så hade domaren haft handen i vädret och varnat för passivt spel så fort någon Jämtlandsspelare fick tag i lädret. Nog om detta!

Ikväll spelas en väldigt viktig match i de Jämtländska urskogarna. Dolphins gästar oss. Som alla vet så har Dolphins tillhört den absoluta toppen så länge jag kan minnas, bara deras namn ger en rysningar. Med spelare som Mitchell, Ayuba, Saks, och Drains. Ja listan kan göras lång vilket bevittnar bredden Dolphins har. Bäst för Jämtland att de verkligen är på tårna ikväll.
Senaste matchen lagen emellan så vann Jämtland oväntat på bortaplan, synd att SJ:s priser är hutlösa annars hade jag varit ner och sett matchen. Men en Jämtlandsseger vare sig man ser den, eller inte smakar alltid lika gott!

En annan sak jag funderat en del på är alla dessa "sistaminuten" värvningar. Läget i Jämtland är såklart väldigt svårt, ska man satsa på att ta in en till spelare och ge allt för att ta sig till slutspel? Eller ska man spara pengar till nästa år? Ett otroligt svårt beslut såklart, och inget jag själv skulle vilja fatta. Men det rycker ju såklart i "värva-spelare-nerven" när man ser att många andra lag tar inte spelare. Så vilket beslut som nu fattas ska bli otroligt spännande att se.

Bara hoppas att basketgudarna är på vår sida ikväll och att LF kan besegra 08 för lite extra spänning.

Håll i hatten för nu kör vi!

Over and out
// Niklas Z Jönsson

Skriv en kommentar

Fler inlägg i bloggen

Tisdag 15 Jan 2013 16:14

Jönsson:

Cya Hudson

Jag höll på att sätta morgonsnusen i halsen i när jag surfade in på lokaltidningen hemsida och möttes av nyheten att man gjort sig av med amerikanen Darryl Hudson. Ett sista desperat försök att förstärka truppen ytterligare och jaga LF i kampen om den sista slutspelsplatsen. "Frälsaren" som anlänt heter Nikolas Raivio och kommer från grekiska högstaligan. Hoppas det ger den effekt som man hoppas på.

Ikväll möter vi Solna hemma, kommer bli otroligt tufft eftersom vi saknar 3 ordinarie spelare. Matchen ikväll kommer att sändas i TV hos Kanal Global, otroligt roligt!

Får även passa på att välkomna Dennis Aulander "hem"!På återseende

Niklas Z Jönsson

Permanent länk till inlägget

Skriv en kommentar

Fredag 4 Jan 2013 21:34

Jönsson:

Domedagen LF - Jämtland

Man behöver inte vara någon raketforskare för att lista ut att kvällens batalj i Tegeltemplet var otroligt viktig. Skulle Jämtland haka på i slutspelsjakten eller skulle LF kunna "punktera"?

Jag vill först påpeka att inget av lagen bjöd upp till något finlir, offence var det som såg roligast ut denna afton. Att det skulle bli mycket skott utifrån för LF var ganska givet, eftersom man saknade både Soskic och Åkesson. Att det ens blev så jämt denna afton är bra jobbat, hatten av.

Däremot så tycker jag hela LF är pinsamt, man erhåller en av Sveriges absolut bästa förutsättningar. En av de djupaste plånböckerna, stor schysst arena samt flertalet anställda som gör ett bra jobb. Att man inte lyckas bättre är såklart både i mina ögon samt LF-ögon ett stort misslyckande.

Saknade spelare
Matchen var jänn genom hela första halvlek. Ledningen pendlade med ett par poäng. LF sköt utifrån med bra procent samtidigt som Jämtland letade efter sina insidespelare då LF saknade sina stora spelare. Efter ett snabbt ryck samt en 3+1 av Luka Marolt sent i tredje, så trodde nog många att Jämtland skulle kunna hålla i detta. Men ack så spännande det skulle bli. LF gjorde en snabb run i slutet av tredje och hängde en trea direkt i början av fjärde perioden, och matchen var helt jämn.

Det skulle till slut avgöras med endast några sekunder kvar, Stefan Hellgren smiter igenom försvaret och gör en lay-up för ledning med 94-93 med åtta sekunder kvar. Efter en time-out så landar bollen i Urules händer, bra försvar av Jämtland slutar med att Urules hook går ring ut och segern är klar för Jämtland.Over and out

Niklas Z Jönsson

Permanent länk till inlägget

Torsdag 6 Dec 2012 16:42

Jönsson:

Back on track!

"viktiga veckan" inleddes i Tisdags för kämparna från Östersund. Matchen i sig var väl inte det vackraste man skådat men ack så viktig! Dessvärre så blev Drazen Klaric skadad och spelade endast 10 minuter, han var och besökte läkaren idag så vi får vänta på besked och se hur det blir med honom, annars bör en ersättare letas relativt omgående!

Att heta Tim Withworth är allt annat än lätt för stunden. Efter ha lämnat Örebro av "personliga skäl" så blev han tidigare i veckan högaktuell för Jämtland. Örebro hävdar dock att man blivit förd bakom ljuset.
Det hela kommer gå till skiljenämnden som i sin tur får spika hur det blir..
Som Jämtlandsfan håller jag självklart tummarna!

Ikväll spelar Jämtland borta mot Eagles, hoppas man tar fram surfingbrädan och flyter vidare på vågen från i Tisdags!

// Nick

Permanent länk till inlägget

Fredag 30 Nov 2012 15:53

Jönsson:

Några platser kvar!

Goddag.

Det är med ett stort leende på läpparna jag tittar igenom inkorgen till mailen och ser att intresset för vår resa till London är så pass stort!

Vi har dock bara 20 platser att fylla, och detta måste vara klart innan tisdag.
Så ni som skickat intresseanmälan och vill följa med måste se till att boka er plats snarast, då principregeln "först till kvarn" gäller! Alle man ombord!

Som Jämtlandsfan är man dock inte kaxig för stunden, en av årets största värvningar Mario Fernandes visade sig vara en lika stor besvikelse som första anblicken av lutande tornet i Pisa... Dennis Aulander har frånsagt sig sitt uppdrag som huvudcoach och man har torskat 6 raka matcher, och mycker talar för att nummer 7 i ordningen kommer ikväll.

Kikade in på Svenska Spels hemsida och såg att Jämtland hade 11.5 gånger pengarna, äntligen har jag hittat något som är värt att investera sparkontot på :)

Jag lever med Jämtland och jag dör med Jämtland. Snälla vinn ikväll, annars kommer jag få otroligt svårt att förklara för mina föräldrar vart mina livsbesparingar tagit vägen.

Kom ihåg, tisdag är SISTA dagen för att boka din plats till London!


För er som gillar spel så rekommenderar jag hemsidan slots där det finns massor av casinospel.

Over and out

Niklas Z Jönsson

Permanent länk till inlägget

Så här såg det ut när New Jersey och Toronto möttes förra året i London. Häng med Basketsverige.se och se Jonas Jerebko och hans Detroit möta New York.

Måndag 26 Nov 2012 18:02

Jönsson:

Haka på till London!

Knicks-Pistons

Hallå!

Den 17 januari kommer Jonas Jerebkos Detroit Pistons att möta New York Knicks på O2 Arena i London. Självklart måste man som basketälskare åka dit! Vi på Basketsverige.se kommer arrangera en resa dit som vi satt ihop. Vi har fixat "VIP" biljetter till arenan vilket gör att vi har fantastiska platser i arenan.
Jag personligen kommer att åka dit tillsammans med er läsare som vill följa med!

Vi kommer att bo två nätter på 3-stjärniga Kensington Close. Frukost ingår.

Jag hade tänkt att vi möts upp på en pub nära arenan på matchdagen och äter och dricker gott sedan beger vi oss till arenan i god tid till matchen och njuter av sporten vi alla älskar.

Priset för denna resa landar på 4995:-

Är du intresserad och vill veta mer?
Skicka ett mejl till redaktionen@basketsverige.se innan lunchtid tisdag 27 november.

Hoppas vi ses i London!

// Niklas

Permanent länk till inlägget

Torsdag 15 Nov 2012 22:50

Jönsson:

Fjärde raka torsken

Att det är tuffa tider i Jämtlandslägret har nog alla hajjat, ikväll kom fjärde raka torsken som ett brev på posten. Jämtland verkar dock ha gjort en bra insats ändå med tanke på hur mycket strul man stått inför nu på slutet. Efter bottennappet hemma mot Södertälje senast så valde coach Aulander att säga upp sig.
Ett mycket tråkigt beslut då jag gillar Dennis otroligt mycket, har aldrig träffat en lika ödmjuk person.
Men uteblir de sportsliga resultaten så finns det inte så mycket att göra tyvärr. Som sagt otroligt tråkigt.

Dagens inlägg är skrivet i samarbete med slots

Man kan ju samtidigt ta en titt på truppen i Jämtland om den verkligen håller den kvalité en trupp bör hålla, och även där finns det vissa frågetecken som bör redas ut...
Mario Fernandes värvades med löftet att vara en av de absolut bästa spelarna i ligan, men man får nog tyvärr inse ett faktum att Mario tyvärr är raka motsatsen. Lägg till ett självförtroende som är kört i botten så låser det sig helt... Mario måste börja prestera siffror snart annars sen jag ingen aning lösning än att tyvärr skicka hem honom.

Ganska omgående efter att nyheten om Dennis avhopp började folk viska namnet på "Basket-Jesus". Jag tänker självklart på Mathias Eckhoff, coachen från Norge som gjort två varv som tränare för Jämtland och gjort ett fantastiskt bra jobb.

En presterande guard och Eckhoff vid rodret tror jag kan vara precis den injektion Jämtland behöver.

På återseende!

// Niklas

Permanent länk till inlägget

Tisdag 6 Nov 2012 02:10

Jönsson:

Basketvoice

Utmana mig

Hallå alla glada!

Jag har startat en liga på Basketvoice som heter "Niklas Jönssons utmanare". Eftersom det är begränsat med platser så är det först till kvarn som gäller!

För er som inte vet vad Basketvoice är så skall jag försöka förklara det lite kort.

Du skall sätta ihop ett lag, du får välja mellan samtliga spelare i ligan och alla börjar med samma budget. Ju bättre spelaren är ju dyrare är han att köpa till sitt lag. Efter varje omgång i basketligan så värderas varje spelare individuellt och har Tex jeromanovs gjort en bra match, då ökar han i värde!
Riktigt roligt.

Som sagt, in och registrera er på hemsidan och gå med i min privata liga! Lycka till.

// Niklas

Permanent länk till inlägget

Lördag 3 Nov 2012 21:24

Jönsson:

Nu blickar vi framåt!

En hel del har hänt sedan jag skrev något här senast. Domarskandaler, skrällmatcher, nyförvärv och det absolut tråkigaste med basketen, skadorna...

Jag tänkte börja med att reflektera över mitt senaste inlägg, där Lahdo fick sig en känga.
Även jag har fått en hel del "anmärkningar" efter detta inlägg, men jag lever i tron om att man inte ska blunda för problemen, det för inget gott med sig. Jag vet att Lahdo är Sveriges bästa domare, det vet väl alla? Jag anser dock att oavsett position i samhället så måste man sköta sitt jobb, och gör man det inte så kommer folk att ha åsikter om det! End of story!

Jag tycker synd om er som inte var i Sporthallen i Östersund förra fredagen då Jämtland spelade hemma mot Borås, årets match? underhållningsvärdet denna afton var grym! Anfallsbasket när den är som bäst.
Matchen slutade 115-110 till Jämtlands favör. Jag kan förstå eller rättare sagt hoppas att ingen av coacherna ville ha denna matchbilden före matchen. Men en viss Aulander var självklart överlycklig efter slutsignal, likt ett barn på julafton. Det unnar jag verkligen honom.

Jag hade även förhoppningar om att Jämtland kunde bjuda upp till dans igår borta mot Dolphins, men så blev icke fallet. Svårt för mig att säga för mycket om matchen då jag inte var på plats men vad man kan utläsa så var inte Jämtlands fjärde Q den bästa i klubbens historia, Bara att ta nya tag mot LF på Tisdag. Lf har det väldigt tufft för stunden, den placering i tabellen man har för stunden är såklart långt ifrån vad alla lulebor önskat sig, plus att skadelistan är en oerhört tung börda just nu.

Dugats skada verkar vara ok då han spelat två senaste. Men vem vet hur länge Åkesson blir borta?

Nytt är även att Jämtland signat Johan Pierre, han verkar ha gjort en ok insats borta mot Dolphins, så det ska bli spännande att se vad han kan uträtta i Jämtlands linnet.

på återseende!

// Niklas

Permanent länk till inlägget

Torsdag 25 Okt 2012 13:15

Jönsson:

"The Lahdo show in Sundsvall"

När jag satt i bilen på väg ner till Sundsvall med mina kamrater så var det självklart fullt fokus på matchen, som jämtlandssupporter brukar ofta bortamatch i Sundsvall sluta på samma sätt, dvs man åker hem igen med svansen mellan benen efter en stor förlust (28p denna afton).

Men det roliga i denna historia är att VARJE gång så tror man att något nytt ska hända, men ska lyckas stoppa Sundsvalls isländska vapen, coacha bättre än Öqvist, men som vanligt så sitter man med huvudet i knähöjd efter Sigurdarsson hänger 3a efter 3a. Sundsvall var ett betydligt bättre lag denna afton, jag försöker inte förneka eller dementera detta på något sätt.

Men motståndet man fick av kvällen domartrio var i en klass för sig!
Jag vet inte om det är 15 minusgrader och Jämtlands president som Lahdo inte tål, för något är det... Vi alla har nog förstått att Lahdo vid detta laget gillar att stå i centrum och styra och ställa, men till vilket pris?
Jag säger återigen att Sundsvall hade vunnit denna match oavsett domare, men det är inte bara jag som skriver om detta.

När man måste göra en perfekt match och dessutom hoppas att domarnivån är ok så har det gått för långt, och jag förstår samtidigt att basket inte är det lättaste sporten att döma, men någon standard måste det ändå finnas!
Jag kan inte ens i min fantasi förstå hur svårt det måste vara att ha känslan av att man spelar 5 mot 6..
Den ena tveksamma avblåsningen efter den andra, och när Lahdo blåser de sista två tekniska foulsen på Lalugba och samtidigt blickar mot Jämtlands bänk med ett hånflin på läpparna känns det såklart förjävligt.
Såg även att Solnas coach reagerat starkt på mannen ovan, då han ansåg att Lahdo även där haft stor påverkan på matchens utgång. Jag skrev även detta i ett av mina tidigare inlägg där Jämtland spelade hemma mot Uppsala, i Sveriges högsta liga måste man kunna prestera bättre för Lahdo är helt offpist just nu...
Ta en paus Lahdo och gör något annat ett tag, för detta håller inte på långa vägar.

Jämtland spelar hemma mot Borås i morgon. Återkommer efter det

// Niklas Z Jönsson

Permanent länk till inlägget

Fredag 19 Okt 2012 11:12

Jönsson:

Trubbel i Norrland

Säsongen är nu fyra matcher "gammal" och de flesta har fått ett hum om pass bra lagen är.

De största snackisarna är ju LF och Dolphins. Båda lagen har startat med 1-3. Såg även LF-Uppsala via webben nu senast och måste säga att LF har uppenbara problem. De har kvalité i laget, inget snack om den saken. Men man är så långt ifrån den lagmaskin man var för några år sedan.

Jag tror personligen att Barton lever på gamla meriter, det laget han hade att bossa över under Solna tiden var i en klass för sig. Jag anser även att LF har en av ligans absolut bästa lirare, så var även läget förra året. Men såhär långt måste det ses som ett fiasko. Undra vad Vedran kunnat åstadkomma med denna trupp?

Tungt går det även för mitt kära Jämtland. Men Eagles hemma ikväll borta man kunna vinna. Visst de har slagit topplag, men deras spelar verkar vara riktigt ojämnt. Har även varit en hel del kritik mot Aulander som florerat i Östersunds lokalblaska. Att man inte kan vinna jämna matcher vet alla redan, inte minst Aulander själv. Så jag hoppas man jobbar på den biten!

Gällande Dolphins är jag inte ett dugg orolig, visst man har haft en trevande inledning, spelare som inte har levererat osv. Men den vinnarmentalitet som finns i klubben är så otroligt stark. Kickar man Hughes och får in en hungrig center samt en poänggörande guard likt Mitchell så kommer de vara med att slåss i toppen. Räknar med att de slutar 4-5 i tabellen. Men när slutspelet väl drar ihop sig så kommer rutinen att spela in.

Någon med insikt i LF som kan fylla på med lite info? Är det någon förändring på g i truppen?

Over and out

// Big Nick

Permanent länk till inlägget

Visa fler inlägg
Skribenter
Basketligan herr
Basketligan dam
Silly Season

Klara övergångar

 • Peter Öqvist
  Sundsvall Dragons -> LF Basket
 • Jefemija Karakasevic
  Norrköping Dolphins -> Oklart
 • Regan Magarity
  Telge Basket -> College, USA
 • Fredrik Joulamo
  LF Basket -> Slutar
 • Adama Darboe
  Jämtland Basket -> Borås Basket
 • Pontus Frivold
  Jämtland Basket -> Oklart
 • Tommie Hansson
  Solna Vikings -> Sundsvall Dragons
 • Danilo Sibalic
  LF Basket -> Oklart
 • James Washington III
  Nässjö Basket -> Verviers-Pepinster, Belgien
 • Stefan Timbus
  Nässjö Basket -> Slutar

Rykten

 • Tom Lidén
  Sundsvall Dragons -> Oklart, Europa
 • Roope Ahonen
  Borås Basket -> Oklart
 • Alexander Lindqvist
  Nässjö Basket -> Borås Basket
 • Matilda Edrén
  Telge Basket -> Oklart, Norge
 • Brandon Peterson
  Jämtland Basket -> LF Basket
 • Christopher Ryan
  LF Basket -> Utlandet
 • Egal Saleman
  Jämtland Basket -> Umeå
 • Martina Stålvant
  Ruzomberok, Slovakien -> Northland Basket
 • Josefin Vesterberg
  Ruzomberok, Slovakien -> Northland Basket
 • Martina Stålvant
  Ruzomberok, Slovakien -> Udominate Basket

Visa alla övergångar

Niklas Jönsson
Niklas Jönsson