Gå till vanliga hemsidan
Brittany Thomas
Foto: Bildbyrån
Trots 15 poäng av Brittney Thomas blev det förlust för Telge i kvällens EuroCup mot turkiska Besiktas.

Torsdag 1 Dec 2011 20:48

Telges dröm försvann

Telge var piskade att vinna kvällens möte med turkiska Besiktas för att drömmen om avancemang i EuroCup skulle leva vidare. Efter att ha haft ledningen i halvtid föll Telge tillbaka och förlorade med 57-71 (28-27).

Det började bra för Telge, som också hade ledningen i halvtid. I den tredje perioden tog Besiktas dock ett järngrepp om matchen - gjorde omgående 8-0, och gick upp i ledning med 35-28. Telge bet sig kvar, mycket tack vare Brittney Thomas, men det här var inte svenskornas kväll. Besiktas gjorde återigen ett nytt ryck och gick upp i en femton poängsledning mot slutet av perioden.

I den avslutande fjärdedelen kontrollerade gästerna matchen och Telge kom aldrig närmare än -12. Förlusten betyder nu att drömmen om avancemang är borta trots att en match återstår.
– Jag är frustrerad för vi spelar trots allt jämnt fram till halvtid, men sen får de gå ifrån med ett par poäng direkt i tredje quartern och då tvingas vi kämpa i uppförsbacke. Då märks det att vi är ett ungt lag som saknar lite rutin på den här nivån, säger Thomas till LT.

Fakta
Telge - Besiktas 57-71
(12-16, 16-11, 13-25, 16-19)
Poäng, Telge: Brittney Thomas 15, Chloe Kerr 10, Cleopatra Forsman-Goga 9, Amanda Zahui 9, Salome Kabengano 5, Binta Drammeh 5, Jennifer Kücükkaya 3, Regan Magarity.
Publik: 495.

Skriv en kommentar