Gå till vanliga hemsidan
Foto: Bildbyrån
Armia med Joakim Kjellbom i laget, här i Norrköping Dolphins dress, åkte i söndags på säsongens första ligaförlust.

Måndag 21 Maj 2012 14:40

Proffskollen #20 2012

För de flesta av våra europeiska utlandsproffs är basketsäsongen över men för några pågår den fortfarande. Anmärkningsvärt under veckan som gick var att Armia förlorade sin första match för säsongen.


Joakim Kjellbom (Armia, Georgien)
Armia är framme i final i georgiska ligan. Där har det spelats två matcher och det bjöds på en skräll av STOR dignitet i den andra matchen - Armia förlorade nämligen med 67-69, förlusten var lagets första för säsongen.

Jocke var utanför startfemman i den första finalmatchen som Armia vann med 72-66. Totalt blev det 2 poäng och 8 returer på 17 spelade minuter för svensken. I match blev det 4+3 på 11 minuter.

Anton Gaddefors (Okapi Aalstar, Belgien)
Säsongen är över för Anton och hans Aalstar. Detta efter att laget slagits ut i kvartsfinal av Mons Hainaut med 2-0 i matcher.

I den första matchen, som förlorades med 72-77 stannade Anton på blygsamma 5 minuters speltid, inga poäng. I den andra matchen, där Aalstar hade ledningen med 70-58 inför den fjärde perioden och sedan föll med 86-74, blev det återigen få minuter för Anton - 4 för att vara exakt.

Kenny Grant (Sluc Nancy, Frankrike)
Nancy vann säsongens sista grundseriematch mot Dijon med 79-68. Det hjälpte dock inte laget upp på fjärdeplats då även Le Mans vann sin match, just Le Mans och Nancy möts i kvartsfinal. Kvartsfinalerna startar på tisdagkväll.

Kenny kom in från bänken, spelade 24 minuter och noterades för 5 poäng och 7 returer.

Jonathan Person (Virtus Bologna, Italien)
För Virtus Bolognas A-lag går det trögt i kvartsfinalspelet mot Sassari - underläge 0-2 i matcher. Ikväll (läs måndag) spelas match 3.

För U19-laget där Jonathan just nu huserar startar slutspelet i början av juni.

Skriv en kommentar