Gå till vanliga hemsidan
Foto: J. Dandanell, Pic-Agency
Omar Krayem kommer inte tillbaka till Borås i höst.

Onsdag 18 Jul 2012 11:13

Krayem får nobben av Borås

Fjolårets succéguard Omar Krayem såg för bara några veckor ut att vara nära en fortsättning i Borås Basket. Nu väljer klubben att i stället släppa honom helt.
– Vi har valt att gå en annan väg, säger Borås sportchef Jonas Larsson.

Under den förra säsongen blev Omar Krayem snabbt en favorit hos Boråsfansen. Med ett snitt på nästan 19 poäng per match och publikfriande basket blev han också en av hela Basketligans största överraskningar.

Borås erbjöd Omar ett nytt kontrakt, som stjärnan ville vänta med att skriva på.
– Han fick ett kontraktförslag av oss och han tyckte att det såg bra ut. Men han ville ändå vänta längre och se om någon större europeisk klubb var intresserad, säger Larsson till Borås Tidning.

"Vi vill inte vänta"
Det var just det som till slut fick Jonas Larsson att välja bort libanesamerikanen.
– Vi vill ha en spelare som till 100 procent känner att han vill vara i Borås Basket. Jag måste gå efter känslan som jag har fått. Vi vill inte vänta på honom.

För några veckor sedan sa Omars agent (Alvin Dukes) att det bara handlade om siffror innan stjärnan skulle skriva på. Något som inte alls stämde.
– Det var en konstig situation. Men nu på slutet har jag pratat direkt med Omar själv och fått höra hur han tänker. Vi har valt att gå en annan väg nu.

Ersättaren redan klar
Enligt källor till basketsverige.se har Borås redan Omars ersättare klar, en amerikan som kommer avslöjas vilken dag som helst.

Dessutom är det ingen hemlighet att västgötaklubben jagar både den tidigare LF-spelaren Martin Pahlmblad och norskamerikanen Terrence Oglesby.
– Jag har haft mejlkontakt med Terrence och hans agent och Martin pratade jag med så sent som i går. Han säger att han fortfarande vill vänta, säger Jonas Larsson, som inte är helt främmande att skriva kontrakt med båda spelarna.
– Vi kanske tar båda två, det är ett alternativ som vi tittar på. De spelar inte riktigt på samma positioner och därför skulle det fungera bra tror jag.

Skriv en kommentar