Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 41

Succén är äntligen tillbaka! Varje måndag hela säsongen kommer vi utse veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer ”Veckans lag”.

G: Brandon Rozzell, BC Luleå (1)
Att 30-årige Rozzell är en stor attraktion i SBL råder det ingen större tvekan om. Han är här för att försöka ta hem guldet till sitt BC Luleå. I veckan som gick inledde Rozzell med att skjuta i 30 poäng borta mot Nässjö. I fredagens match mot Jämtland följde han upp det med att bland annat sätta 24 poäng.

 
G: Nicholas Russell, Nässjö Basket (2)
Kvar sedan förra veckan. Nässjös 28-årige stjärnamerikan ser ut att vara ett riktigt fynd. Russell gjorde en ny stormatch i lördagens bortamöte med Norrköping. Det blev visserligen förlust för Nässjö (efter dubbla förlängningsperioder), men 28-åringens 40 poäng imponerar, dessutom bland annat sju assists.

 
F: Jordan Semple, Jämtland Basket (1)
26-årige Semple gjorde en storstilad insats när Jämtland föll knappt mot Luleå i fredags. Semple satte totalt 26 poäng, och slet även ner tio returer och levererade fem assists.

 
F: Moussa Kone, Wetterbygden Stars (1)
Wetterbygdens nye amerikan stod för två riktigt fina matcher den gångna veckan. 26-åringen inledde med en ”dubbel-dubbel” i tisdagens seger mot Norrköping: tolv poäng och tio returer. Följde upp det i fredags borta mot Borås med ännu en ”dubbel-dubbel”: 21 poäng och tolv returer, dessutom sex assists.

 
F/C: Jeremy Combs, Köping Stars (1)
Mycket stark match av 23-årige Combs i fredags när Köping besegrade Djurgården med 92-78. Combs levererade bland annat 20 poäng och sju returer på lite drygt 25 spelade minuter.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget