Fotograf: Simon Hastegård / Bildbyrån

Han ersätter Milligan i Umeå

Georgio Milligan har spelat färdigt i Umeå BSKT, en svår knäskada stoppar poängkungen. Umeå har dock redan en ersättare på väg in.

Georgio Milligan har varit en av Umeås bästa spelare under säsongen, men något mer spel i Sverige blir det tyvärr inte för guarden som snittar 17 poäng per match. Hans knäskada har visat sig kräva minst sex veckors rehabilitering och Milligan har i veckan lämnat Umeå.

På väg in i Västerbotten-klubben är nu amerikanen Charlie Westbrook. Westbrook är en 30-årig guard som mäter 193 centimer och som spelat försäsongsmatcher för NBA-laget Milwaukee Bucks säsongen 2015/2016. Efter avslutat collegespel med South Dakota har han bland annat spelat i Italien, Argentina, Frankrike, Irak och Polen.

Förra säsongen spelade 30-åringen åtta matcher i polska förstaligan (Krosno) innan han lämnade klubben där och återvände för spel i Irak där han lirade 2017/2018.
– Vi hoppas han ska vara i bra form när han kommer hit, men vi behöver få pengar eftersom det här ligger utanför vår budget. Att vår bästa poänggörare Milligan blev skadad var tufft för oss, säger Umeås sportchef Luca Romano till Västersbottens-Kuriren.

SBL har landslagsuppehåll fram till 28 februari då ligan återstartar för Umeå med match borta mot Södertälje Kings. Transferfönstret i SBL herr stänger den 29 februari.

Dela inlägget