Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Jämtland Basket-Södertälje Kings

Efter det två veckor långa landslagsuppehållet väntar Jämtland Basket i Östersund för Södertälje Kings i kväll. Det blir första matchen utan nyblivne Spanienproffset Nick Spires.

Vilka: Jämtland Basket–Södertälje Kings
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 9
När: Lördag 2 december, kl 20.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: SBLPlay.se

Så sent som i mitten av november möttes Södertälje och Jämtland i Södertälje, då vann lite överraskande Jämtland med 103-100 efter två förlängningsperioder. Ikväll är det dags för säsongens andra möte mellan lagen som bjöd på en mycket underhållande kvartsfinalserie i fjol. Förutom avsaknaden av Spires så kommer gästerna även till spel utan landslagsguarden Tobias Borg som åkte på en knäskada i VM-kvalmatchen mot Lettland. En redan ganska tunn trupp blir nu ännu tunnare.
– Vi har varit ont om folk hela säsongen så vi är vana att spela kort om folk. Det gäller att vi fortsätter. Martin (Pahlmblad) och Valter (Lindström) och Adam och Toni (Bizaca) får självklart dra ett stort lass nu men vi ska göra vad vi kan mot Jämtland självklart, säger Södertäljes tränare Ludvig Degernäs till LT.se.

Så här säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke inför kvällens match:
– Oavsett vad Södertälje ställer upp med för lag i helgen så har vi våra egna små problemområden att hantera. William Paul lider av en inflammation och har inte kunnat träna, William Walker lider av muskel spasmer och har inte kunnat träna, samt Oliver Gehrke en låsning och har inte kunnat träna. Södertälje kommer se annorlunda ut än sist vi mötte dem, men vi har på träning onsdag och torsdag tagit höjd för att vi kanske kommer till spel med endast Niklas Larsson som ordinarie ”stor” spelare. Det är inte troligt att så blir fallet, men vi har helt klart våra egna små förberedelse problem. Brandon Taylor är inte klar för spel. Han klarar endast av kortare tider av belastning och behöver mer tid.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland saknar fortsatt Brandon Taylor. Dessutom finns frågetecken för William Walker, Oliver Gehrke och William Paul.

Södertälje har under uppehållet tappat Nick Spires till Spanien. Dessutom saknas skadade Tobias Borg.

NOTERA ATT: ✍️
* Matchen startar så sent som klockan 20.04!
* William Walker är Jämtlands främste poänggörare. Han ligger nia i poängligan med 16 poäng per match i snitt.
* Södertäljes Adam Ramstedt ligger trea i returligan med ett snitt på 8.1 returer per match.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget