Fotograf:

Veckans SBL-lag: Vecka 50

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer ”Veckans lag”.

 

G: Valter Lindström, Södertälje Kings (1)
22-årige Lindström stod för säsongens bästa insats när hans Södertälje i lördags besegrade Nässjö Basket. Lindström sköt i 24 poäng och hade dessutom fem steals och fyra returer.

G: Nathan Dawit, Umeå BSKT (1)
Efter att ha fått hela fjolårssäsongen spolierad på grund av skada, ser det ut som 23-årige Dawit nu hittat tillbaka i gammal fin form. Mycket stabil match när Umeå slog tillbaka Nässjö med 102-91. Dawit sköt bland annat i 22 poäng på sina drygt 25 spelade minuter.

F: Mantas Griskenas, Nässjö Basket (1)
Formidabel match av Griskenas när Nässjö föll mot Umeå i tisdags. Den 32-årige forwarden sköt i hela 29 poäng, varav 6/8 trepoängare, vilket var hans i särklass främsta insats den här säsongen. Dessutom fem returer och två steals.

F: Viktor Gaddefors, Uppsala Basket (3)
Uppsalas stjärnforward gjorde vad han kunde mot Luleå, men det blev ändå klar förlust för Uppsala. Gaddefors var effektiv i sitt skytte, sköt i 19 poäng och hade dessutom fina sju returer och sex assist.

C: André Nilsson, Umeå BSKT (1)
Frågan är om 27-årige Nilsson någonsin varit bättre än han är nu? Centern har i flera matcher varit en av Umeås bästa spelare och mot Borås i fredags blev det en fin-fin ”double-double”: 20 poäng och tolv returer.
 

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget