Fotograf:

Veckans SBL-lag: Vecka 3

Varje vecka hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer ”Veckans lag”.

 

G: Martin Pahlmblad, Södertälje Kings (2)
Pahlmblad är oerhört värdefull för sitt Södertälje, vilket han inte minst visade i fredags mot BC Luleå. 31-årige Pahlmblad sköt inte bara i 22 poäng utan bokfördes även för fyra assist.

G: Jaan Puidet, Jämtland Basket (1)
Den 25-årige guarden var bäst (?) på planen när Jämtland föll i en rysare mot Nässjö. Puidet stod för 18 poäng, varav 7/7 tvåpoängare. Dessutom var han mycket nära en ”double-double” – nio returer.

F: Yannick Anzuluni, BC Luleå (5)
Kvar sedan förra veckan. Anzuluni prenumererar just nu på uttagningar i veckans lag, och det råder ingen tvekan om att 30-åringen är i superform. I den knappa segern mot Södertälje (82-77) satte Anzuluni 20 poäng, och hade dessutom nio returer, fem assist och fyra steals i protokollet.

F: Marin Mornar, Borås Basket (1)
Imponerande statistikrad av Mornar i matchen mot Uppsala. På blott 18 minuters speltid noterades kroaten för en fin-fin ”double-double”: 14 poäng och 14 returer.

C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (6)
Två starka matcher av Kjellbom förra veckan där han först noterades för en ”double-double” mot Uppsala – 14 poäng och lika många returer. Följde sedan upp det med 20+6 när Norrköping i fredags besegrade Umeå med 85-68.
 

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget