Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Umeå BSKT-Norrköping Dolphins

Två formstarka lag möts under fredagskvällen i Umeå Energi Arena där Umeå BSKT tar emot Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Umeå BSKT–Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 22
När: Fredag 16 februari, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: SBLPlay.se

Norrköping Dolphins sista match innan landslagsuppehållet spelas borta mot ett Umeå BSKT som har fem vinster på de senaste sex matcherna, och senast i Täljehallen mot Södertälje Kings då man avgjorde i andra halvlek som man vann med hela 19 poäng.

Förra mötet i Umeå vann Norrköping knappt efter en andra bra period medan Umeå vann de övriga tre. Intressanta dueller att se fram emot blir Umeås guardduo Arik Smith och Eric Gilchrese mot Dolphins olika alternativ på guardsidan samt André Nilsson och Egal Saleman mot Jocke Kjellbom och Abdou Medjedoub. I och med segern mot Södertälje kan nog Umeå i det närmaste ses som klara för kvartsfinal, då man nu har sex poäng ner till Uppsala med sju matcher kvar.
– Nu går vi in i tredje matchen på sju dagar med en ny tuff bortamatch mot ett Umeå som spelar riktigt bra basket just nu och har tagit tunga skalper på sistone, Södertälje och Luleå borta bland annat. Vi har utvärderat senaste matchen mot Uppsala och använt resten av den korta tiden till att förbereda oss för Umeå-matchen. Som det ser ut nu kan vi mönstra samma uppställning som senast och vi åker upp till Umeå väl förberedda och ser fram emot en riktigt tuff fajt, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Jesper Gustavsson, tränare i Umeå:
– Vi har gått bra på sistone så nu gäller bara att fortsätta prestera och inte få för stora huvuden. Våra guards Arik Smith och Eric Gilchrese har varit mycket nyttiga för oss och även André Nilsson som har gjort stora framsteg i år efter att ha jobbat hårt hela sommaren. I första halvleken mot Södertälje hakade vi på deras basket och vi hade lite tur som var med i matchen så länge, men i andra halvleken spelade vi med mera energi och tempo vilket gjorde att de fick anpassa sig till oss istället.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå kan ställa upp med samma lag som mot Södertälje plus Fredrik Björnsson som är tillbaka efter skada.

Norrköping saknas endast skadade Jonathan Dubas.

NOTERA ATT: ✍️
* Umeås André Nilsson leder returligan med snittet 9,67 per match.
* Tidigare möten under säsongen har slutat: Norrköping-Umeå 85-68 (12 januari), Umeå-Norrköping 73-78 (17 november) och Norrköping-Umeå 99-95 (6 oktober).
* Sedan Umeå gick upp i ligan har man förlorat samtliga 13 matcher mot Norrköping.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget