Fotograf: Simon Eliasson / Bildbyrån

Final 3:7: BC Luleå-Norrköping Dolphins

Efter Norrköping Dolphins seger på hemmaplan i helgen så är det utjämnat i finalserien. Under tisdagen spelas den tredje matchen i Luleå. Här är senaste nytt!

Vilka: BC Luleå–Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 SBL, final 3:7
När: Tisdag 8 maj, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: SBLPlay.se

I lördags spelades SM-final 2 i Norrköping. Efter en svagare insats slutade det med förlust för BC Luleå med 75-86. I dag, tisdag, är det äntligen dags för returmöte hemma i Luleå Energi Arena.
– Vi måste försvara hemmaplan, studsa tillbaka och få en vinst i match 3. Vi åkte ned dit och tappade en match. I match 2 spelade vi inte vår bästa basket så nu måste vi studsa tillbaka, säger BC Luleå-guarden Quinton Upshur.

Vad var det som inte stämde senast?
– Vårt försvar var ganska dåligt. Offensivt var vi… Vi spelade bara inte bra alls. Ge cred till dem. De gjorde en väldigt, väldigt bra match och tog bort några av sakerna som vi villl göra. Vi måste vara bättre än så.

I SM-final 1 på hemmaplan tog sig 2 003 personer till hallen. I kväll förväntar vi oss en högre publiksiffra. Och Upshur vill verkligen studsa tillbaka och vinna igen – för fansens skull.
– Det betyder mycket med en full arena. Att få gå ut där och showa för dem. Nu vill vi bara se till att få en vinst för dem också, säger han.

Rent taktiskt har BC Luleå gjort ett antal mindre ändringar. Men ingenting som ”skrotar hela vår gameplan”, som Quinton Upshur säger.
– Vi har tittat film, gjort några ändringar i försvar och anfall. Ingenting jättegalet. Vi har inte skrotat hela vår gameplan utan bara gjort några små justeringar här och där.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

***
Vilken makalös scenförändring det blev i den andra finalen i lördags jämfört med det vi såg förra onsdagen uppe i Luleå. Nu har vi känslan av att det inte är omöjligt att i en finalserie slå ett så kompetent lag som BC Luleå, med dubbla uppsättningar på varje position, i sin egen Luleå Energi Arena.

Den karaktär och vilja att vinna som spelarna visade tränare Adnan Chuk och publiken senast gav en närmast euforisk känsla. Kan Norrköping skjuta bra från trepoängslinjen och ett i övrigt fokuserat offense samtidigt som man stressar Luleå att ta dåliga beslut genom ett tufft, aggressivt defense finns definitivt möjligheten att ställa saker på ända mot storfavoriten BC Luleå. Vid niotiden i kväll har vi svaret.
– Det är 1-1 i matcher som präglats av hemmadominans och nu vänder vi upp till Luleå igen för rond tre. Jag är oerhört stolt över hur vi har presterat än så länge och vilka kliv individerna har tagit. Vi har nu utvärderat match två där vi sett vilka saker som Luleå gjorde bra och vilka saker som vi kan förbättra. Luleå är verkligen ett fantastiskt djupt lag vilket gör att vi måste höja oss hela tiden. Vi åker upp med samma trupp som tidigare och ser fram emot ännu en tuff batalj, säger Adnan Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Norrköping saknar långtidsskadade Abdou Medjedoub och Jonathan Dubas.

NOTERA ATT: ✍️
* Övriga matcher i finalserien spelas: 11/5, 14/5, 16/5 (ev) och 18/5 (ev).
* Norrköping har vunnit returtagningen i de två första finalmatcherna.
* Luleå snittar 86.4 poäng per match (1). Norrköping 81.7 (3).

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget