Fotograf: Jesper Zerman / Bildbyrån

Umeå förlänger med tränaren

Nu är det klart. Umeå BSKT förlänger avtalet med tränaren Jesper Gustavsson. Gustavsson har lett Umeå BSKT under de fyra säsonger man spelat i den högsta serien. Kontraktet gäller för ytterligare två år.

– Umeå är mitt hem nu, jag har varit här i 6 år, hela min familj bor numera här och jag känner fortfarande att jag utvecklas mycket som ledare och människa. Jag tror på kontinuiteten vi bygger med i BSKT, både i laget och i ledningen. Jag är otroligt tacksam för att klubben har förtroende för mig och väljer att fortsätta satsa på mig i minst två säsonger till, säger Jesper Gustavsson i ett pressmeddelande.

I klubbens långsiktiga arbete är nu den viktigaste pusselbiten på plats och ger arbetsro inför kommande säsong.
– Vi bygger vidare på kontinuitet och målbilden vi har satt upp tillsammans med Jesper att vi ska vara med i topp 6. Efter att vi nått kvartsfinal två år i rad så ska vi alltid sträva högre samtidigt som vi fortsatt arbetar med att stabilisera oss, säger Michael Jalmby, ordförande Umeå BSKT.

Umeå BSKT fick under det gångna slutspelet ta emot Svensk Basketbollförbundets utmärkelse som ”Årets Lyft”. Nomineringen skildrade en lång resa för Jesper. Första åren har byggt på hårt arbete med resultat som sakta vuxit fram, tills förra säsongen som verkligen visade att Jesper och hans mannar är vassa och absolut något att räkna med på lång sikt.
– Jag har fullt förtroende för Jesper, han är den tränare som har utvecklats mest av alla tränare i Sverige enligt mig, säger Umeås sportchef Luca Romano.

Jespers svar på föregående säsongs framgångar är lika konkreta och analyserande som självklara.
– Lagbygget är självklart det som lägger grunden för vad vi kan prestera, där har vi en utmaning dels med låg budget men även en press att överträffa förra säsongen. Vi har som mål att vara bland de snabbast och mest underhållande basketlagen i Sverige. Vilket jag tycker att vi lyckades bra med i år. Vi kommer vi in i säsongen med en boost av självförtroende och en känsla av att allt är möjligt. Vi var sex poäng från en semifinal för bara några månader sedan med ett lag som var tippat att bli det sämsta laget någonsin i Svenska basketligans historia av kritikerna.

Dela inlägget