Fotograf: Tom Andreasen

JJ Millers adept till Borås Basket

Mike Moore heter den första spelare som Borås Basket valt att skriva kontrakt med inför kommande säsong. Amerikanske Moore, som är en trepoängsskjutande stor forward, kommer på rekommendation från ingen mindre än den före detta Borås-stjärnan JJ Miller.

I och med kontraktsskrivningen med den 203 centimeter långe forwarden Mike Moore idag så är den allra första byggstenen för 2018/2019 års upplaga av Borås Basket lagd.

Mike Moore växte upp i North Carolina och började, tack vare sina äldre bröder, spela basket i ung ålder. I övre tonåren erbjöds Moore ett stipendium på University of Mount Olive, som han valde att tacka ja till. Moores framgångsrika säsonger på Mount Olive ledde som bäst till en plats bland NCAA II:s åtta bästa skolor samt en chans att få spela professionell basket i Europa. En inledande säsong på lägre nivå i Italien tog honom vidare till danska Svendborg Rabbits den gångna säsongen. Under tiden i Europa har Moore förstått och välkomnat skillnaden mellan amerikansk och europeisk basket.

Det är tänkt att Mike Moore ska spela på en av forwardspositionerna och skapa ytor genom att han är en bra trepoängsskytt. Samtidigt är planen att han, med sin atletiska förmåga, ska vara ett ständigt hot närmare korgen. Offensiv returtagning och en stor spelare som springer bra, när spelet vänder snabbt, är också något som klubben räknar med att få genom Moore.
– Mike Moore har rykte om sig att ha ett väldigt ”högt tak”. Vi hoppas med andra ord att han ska utvecklas under året. Vidare har vi fått väldigt bra feedback från JJ Miller, som vi litar mycket på, säger Borås tränare Henrik Svensson.

JJ Miller är och har varit Mike Moores personliga tränare under somrarna de senaste åren. Miller har mycket gott att säga om sin adept och rekommenderar honom till Borås med varm hand.
– Mike Moore tror verkligen på vårt träningsprogram och har bestämt sig för att bli bättre på allt. Mina träningar är extremt utmanande, speciellt för en spelare som Mike, som kan göra så många saker på en basketplan. Han är totalt dedikerad. Vårt motto är: ”När du tränar för att bli bäst så kan du förvänta dig att bli bäst”. Och Mike gör just detta, säger den före detta Borås-stjärnan JJ Miller.

Att Mike Moore kommer att påverka Borås Basket och SBL råder det nog ingen tvekan om. Frågan är mest på vilket sätt.
– Jag kommer att göra avtryck i den svenska ligan genom min atletism och min förmåga att bidra på en mängd områden. Jag skjuter bra utifrån, är bra på att ta beslut med bollen i spelvändningar och kan skapa svåra situationer för motståndarnas försvar med min kombination av snabbhet och storlek. Allt det gör att jag kan ”göra golvet större” för mitt lag. Defensivt har jag förmågan att spela bra försvar mot alla typer av spelare, vilket gör mig mycket användbar vid byten i pick and roll-försvar, säger Mike Moore.

Mike Moore är 203 centimeter lång och 93 kilo tung. Han är uppväxt i North Carolina och kommer att spela med nummer 13 på tröjan, i enlighet med förebilden – NBA-spelaren Paul George. Moore har kontrakt över säsongen 2018/2019 och ansluter till Borås Basket i slutet av augusti.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget