Fotograf: Umeå BSKT

Umeå har kontrakterat säsongens första amerikan

Devon Williams, 24, är klar för spel med Umeå BSKT.
– Nu kommer jag att få uppfylla min barndomsdröm, säger Williams.

24-åringen från Dallas i USA har spelat collegebasket med New Mexico Lobos vid University of New Mexico mellan 2012-2014. Devon Williams var en av lagets stora talanger och startade 30 av 31 matcher sista säsongen, och snittade 6,7 poäng och 3,4 returer per match. Tyvärr satte en skada i upptakten av Devons seniorsäsong stopp för hans collegekarriärer.
– Jag har verkligen fjärilar i magen. Nu kommer jag att få uppfylla min barndomsdröm att spela som proffs utomlands. Jag är så tacksam och ödmjuk för att jag får möjligheten att visa vad jag kan. Det har varit ett break på nästan tre år sedan jag spelade basket men den som väntar på något gott, säger Williams i ett pressmeddelande.

Så här säger Umeås tränare Jesper Gustavsson om nyförvärvet:
– Vi fortsätter jobba för att vara ett snabbt och underhållande lag i SBL. Devon Williams passar väl in i den visionen. Han kom snabbt in i vårt spelsystem och visade hög energi på träningarna. Jag räknar med att han bjuder på samma intensitet och energi matchdagar.

Williams visade upp sig under Umeås tryout och han imponerade på tränarstaben. Orosmolnet som fanns gällande den gamla skadan är ett minne blott. Williams har undersökts av läkare på Sports Medicin som även har gått igenom hans journaler och gett klartecken till staben.
– Det här är en riktigt bra spelare som aldrig har fått chansen att visa vad han går för. Det känns spännande att se vad han har i sig. Devon har klarat alla tester galant och alla referenser vi har fått stämmer väldigt bra, säger Umeås sportchef Luca Romano och fortsätter.
– Vi har skrivit ett 1+1 kontrakt med Devon, helt utan utköpsklausul. Jag gillar inte att håsa spelare, det är onödigt att lägga press som ingen gynnas av, vi kan sammanfatta det hela med att jag gillar vad han har visat på och utanför planen.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget