Fotograf: Montage

Norrköping kontrakterar snabb guard

Näste amerikan: Shakir Smith. 25-åringen ansluter till Norrköping Dolphins för att vinna.
– Jag är väldigt målmedveten och älskar att vinna, säger guarden.

Igår kontrakterades Tyler Flack – idag (lördag) är det dags för ännu en amerikan till de regerande svenska mästarna. Shakir Smith fastnade snabbt för Dolphins när intresset dök upp.
– Jag pratade med coachen (Adnan Chuk) tidigare i veckan och han fick mig med på resan väldigt snabbt. Jag gillar hur hårt laget tränar eftersom jag är målmedveten och älskar att vinna, säger Shakir Smith.

Guarden befinner sig just nu i Las Vegas, men kommer senast från spel i Makedonien. Innan det var Shakir i bulgariska ligan.
– Att spela i Europa har varit en stor erfarenhet. Coacherna gillade mig och lät mig spela, och jag spelade tillsammans med andra bra spelare. Det har varit nyttigt att leva i ett annat land, annan kultur och höra ett anat språk, säger Shakir som bockade av tre skolor under collegeåren (University of Wyoming, Pima Community och Adams State University).

Vilka styrkor ser du hos dig själv?
– Jag spelar väldigt hårt på båda sidor av planen och kan skjuta bollen. Jag är osjälvisk.

Vet du något om Sverige?
– Inte så mycket egentligen, men jag lär mig snabbt och ser fram emot det. Jag sökte runt lite på Sverige och såg att ni kan åka under vattnet för att komma till Danmark. Det är en cool grej, säger Shakir med ett skratt.

Adnan Chuk beskriver sitt senaste nyförvärv så här:
– Shakir är en kvick och kreativ komboguard, som är mer tvåa än etta och kompletterar våra pointguards på ett bra sätt. Han kan skapa mycket på egen hand.

Coachen förväntar sig ett visst poänggörande från amerikanen och poängterar att de två åren han gjort i Europa spelar stor roll.
– Han har nu lärt sig hur proffslivet är, det är en viktig erfarenhet, säger Adnan.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget