Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Här är den svenska EM-kvaltruppen

Den 16 september börjar nästa utmaning för det svenska herrlandslaget. Resan mot EM 2021 inleds i Köpenhamn. Förbundskapet Vedran Bosnic har tagit ut 14 spelare som samlas inför EM-kvalmatchen mot Danmark. Däribland Jämtland Baskets nyförvärv Adam Rönnqvist.

I Sveriges kvalgrupp ingår förutom Danmark även Vitryssland och där gruppettan är direktkvalificerad till fortsatt kvalspel under 2019.

Det har inte tillhört vanligheterna med representation från Östersund på A-landslagsnivå och uttagningen av Rönnqvist är förstås något som gillas hos klubbledningen i Jämtland.
– Det är förstås fantastiskt roligt för båda Adam och oss som klubb. Nu ska vi ju inte ta åt oss all ära då Adam är basketfostrad i Luleå, men det är ändå ett tydligt steg för oss och ett bevis för att vi har blivit mer attraktiva för svenska spelare i den yppersta eliten, säger Jämtlands klubbdirektör Peter ”Pecka” Johansson.

Text: Jämtland Basket

Dela inlägget