Fotograf: Simon Eliasson / Bildbyrån

Landslagsspelare blir sista pusselbiten i Luleå

Under helgen spikade BC Luleå truppen för säsongen 2018/2019. Sista pusselbiten är den engelska landslagsforwarden Robert Gilchrist.
– Jag gillar att få igång publiken, säger han.

Efter att BC Luleås tränarstab fört samtal med Robert Gilchrist under den gångna veckan har det nu blivit klart.
Den 206 centimeter långe forwarden kommer att spela i BC Luleå i SBL den kommande säsongen.
– Det känns jättebra! Det har varit en del samtal fram och tillbaka med tränaren för att förstå hur min roll i laget skulle vara, vilka säsonger som ni haft de senaste åren och hur BC Luleå vill spela. Jag känner att det är något som jag definitivt vill vara involverad i, säger Robert Gilchrist.

Gilchrist är 27 år gammal och har hunnit med att testa på spel i Grekland, Spanien, Tyskland, England och USA innan han hittade till Sverige. Allra senaste spelade han med engelska Worcester Wolves där han snittade tolv poäng, fem returer och två blockar per match. Han tillhör även det engelska landslaget och beskriver sig själv som en atletisk och försvarsstark spelare.
– Jag är en explosiv, atletisk kille som kan skjuta bollen, sätta screens och spelar försvar. Jag är väldigt aktiv på den defensiva planhalvan och spelar med hög energi och intensitet, säger Gilchrist.

Du låter som en potentiell publikfavorit.
– Det vore väldigt kul att bli det. Jag gillar att få igång publiken.

BC Luleås tränare Peter Öqvist hittade Gilchrist när han såg honom spela med Storbritannien i vintras.
– Jag fick upp ögonen för honom när Storbritannien spelade mot Israel i februari. Då gjorde han en väldigt bra match och det ska bli spännande att se vad han kan uträtta hos oss i BC Luleå, säger Peter Öqvist.

Öqvist väntar sig en rutinerad forward som kan spela både under korgen och ute på trepoängslinjen.
– Han är en rörlig, atletisk forward med erfarenhet från bra collegenivå med Florida State och engelska landslaget. Robert kommer att vara ett hot nära korgen och utifrån också”, säger Öqvist.

Robert Gilchrist är den tolfte spelaren i BC Luleås trupp säsongen 2018/2019. Han kommer att ansluta till laget under början av den här veckan.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget