Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Nässjö Basket-Wetterbygden Stars

Under fredagskvällen är det så äntligen dags för säsongens första Smålandsderby när Nässjö Basket tar emot nykomlingen Wetterbygden Stars. Här är senaste nytt!

🔥 Nässjö Basket – Wetterbygden Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 12 oktober, kl 19.04
🌍 Nässjö Sporthall, Nässjö
💻 Livestatistik

Årets första derby är nu bara timmar bort och det är klart att det ligger lite extra spänning i luften en dag som denna när etablerade Nässjö Basket ska ta sig an uppstickaren fem mil bort, Wetterbygden Stars. Bägge lagen har lyckats plocka vars två vinster så här långt i årets upplaga av SBL. Kvällens bortalag har dock även hunnit med att spela en bortamatch mer än vad som är fallet med Nässjö Basket. Förutom två viktiga poäng i tabellen så handlar naturligtvis kvällens möte även en hel del om prestige, precis som brukligt är när det vankas derby.

Det är ett något skadeskjutet Wetterbygden Stars som kommer till spel i Nässjö Sporthall under fredagskvällen. Dr Houman Ebrahimi är lagläkare i Wetterbygden Stars och säger så här apropå skadeläget i Wetterbygden Stars:
– Under den senaste hemmamatchen mot Borås Basket kom Waly Niang ner olyckligt i en duell vilket resulterade i en knäskada. För honom väntar närmast en rehabiliteringsperiod på ca 8-12 veckor. Det arbetet är redan påbörjat av Waly och lagets medicinska team. Joaquin Portugues gjorde illa foten under träning i veckan och här tas det ett beslut under matchdagen om det blir spel eller inte, det blir en kamp mot klockan. Raheem Johnson, som haft problem med magen, är på bättringsvägen och förväntas delta i någon utsträckning. Sedan tidigare vet vi att Mathias Liljeqvist rehabilitering går enligt plan.

Nämnda skade- och sjukdomsproblematik är dock inget som lagets headcoach, Boris Balibrea, vill ha som någon ursäkt för att inte åka till Nässjö och spela hans alltmer välrenommerade “300-procent-basket”.
– Som medmänniska så är det klart att jag lider med de spelare som av någon anledning inte kan delta fullt ut. Som coach för Wetterbygden Stars är det dock min uppgift att fokusera på det som jag kan påverka. Saknar vi några spelare mot Nässjö Basket eller i någon annan match, då är det så och då får vi helt enkelt förhålla oss till det och försöka finna andra vägar att vinna basketmatcher på. Vi är exalterade över att åka ut till Nässjö Sporthall och var en del av den grymma stämning som jag är säker på kommer att vara fallet i årets första derby.

Text: Wetterbygden Stars

***

Wetterbygden som så här långt har haft en svängig inledning av SBL. En överraskande vinst i premiären borta mot Luleå följdes upp med en total genomklappning hemma mot Jämtland. Sedan åkte man till Köping och krossade dem.

Vi kommer att få se några gamla bekanta ansikten i Jonathan Peleg och Mantas Griskenas som inför denna säsong valde att lämna Nässjö för Wetterbygden. Peleg har startat helt okej medan Mantas hastigt blev sjuk och precis har kommit tillbaka och spelar säkert i fredagens match.

Annars är det Wally Niang som övertygat mest hos Wetterbygden och det blir en tuff batalj mellan honom och Dartaye under korgarna. Nässjö störs fortfarande av skador och att som i fredagens match gå runt endast på sju spelare blir naturligtvis för tufft i längden. Vi hoppas på fullsatt i Nässjö Sporthall för första gången denna säsong.

Text: Nässjö Basket
 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö har i de senaste matcherna saknat Abdou Medjedoub och Kristian Heder Ternell. Det är oklart ifall någon av dom kan komma till spel ikväll.

Det är ett skadeskjutet Wetterbygden som reser till Nässjö. Bland annat saknas Waly Niang som blir borta ett par månader. Dessutom är det stort frågetecken för Joaquin Portugues medverkan.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget