Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Umeå BSKT-Jämtland Basket

Under fredagen spelar Umeå BSKT säsongens andra match mot Jämtland Basket. Första matchen mellan lagen slutade med knapp seger för Jämtland. Får Umeå revansch i kväll? Här är senaste nytt!

🔥 Umeå BSKT – Jämtland Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 9 november, kl 18.04
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

De två Norrlandslagen mötte varandra i premiären – i en väldigt spännande match som slutade 98-95 till Jämtland. Den matchen spelades i Östersund, och nu får Umeå chans till revanch hemma i Umeå Energi Arena.

Umeå har haft det tungt på senaste, laget har förlorat de tre senaste matcherna och haft skadeproblem. DeAndre Mathieu, som gjorde 27 poäng i första mötet med Jämtland, är borta på grund av personliga anledningar. Daniel Eliasson är borta med en hjärnskakning. Umeå har däremot tagit in förstärkning genom franska 25-åringen Sade Abed Hussein som gör sin debut med laget i kväll.
– Inför matchen har vi kämpat med en mängd skador och diverse bortfall på tongivande spelare och spelet har stundtals sätt ganska förvirrat ut. Det är väldigt underskattat med kontinuitet, man känner verkligen hur mycket det betyder att få ha samma trupp över en längre tid när man stöter på såna här problem som vi haft, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson och fortsätter:
– Ingen i laget tycker om det som händer just nu med skador med mera, men jag kan lova att vi sliter febrilt för att hitta upp på banan igen och lära oss hur vi ska spela tillsammans.

Jämtland ligger på en femte plats i tabellen, på tio matcher har laget lyckats vinna sju. Evariste Shonganya leder laget i både poäng och returer, han snittar 20 poäng per match och 13 returer. Umeå ligger på en sjunde plats med tre vinster och åtta förluster. Bäste poänggörare för Umeå är Omar Krayem med sina 18.7 poäng per match, i senaste förlusten mot Borås gjorde Omar 24 poäng på bara 26 minuter.

Umeå ser framemot att få revanch från förra drabbningen med Jämtland.
– Jämtland har haft en förhållandevis skadefri säsong och spelat ihop sig bra med många kompetenta spelare på pappret. Senast vi spelade varandra var i omgång ett, borta i Jämtland. Den matchen var en jämn historia som vi under långa delar ledde och kontrollerade tempot på, men som vi i slutsekunderna förlorade mot ett väldigt inspirerat Jämtland. Främst då av deras afrikanske import Evariste Shonganya som totalt ägde matchen. Honom kan ni hålla ett extra öga på ikväll, det kommer i alla fall vi göra, säger Jesper Gustavsson.

Text: Fredrik Stolt (Umeå BSKT)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå saknar som sagt DeAndre Mathieu och Daniel Eliasson. Nye fransmannen Sade Abed Hussein gör dock debut.

Jämtland ser ut att kunna mönstra ordinarie manskap.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget