Fotograf: Jesper Zerman / Bildbyrån

Bekant ansikte tillbaka i Umeå

Umeå BSKT har i dagarna valt att göra två svåra truppförändringar för att kunna ta in en mer försvarsfokuserad spelare.

Den amerikanske forwarden Devon Williams har under landslagsuppehållet lämnat Umeå BSKT. Devon Williams gjorde under hösten sin första professionella säsong efter fyra års frånvaro, detta trots att läkarna sagt att han aldrig skulle kunna spela professionell basket igen. 24-åringen spelade totalt tolv matcher i Umeå-linnet och snittade på dessa drygt sex poäng och tre returer per match.

Den andre forwarden som får lämna Umeå är Sade Aded Hussein, som spelade tre matcher med Umeå och snittade 15.3 poäng och sju returer.
”En duktig basketspelare och en bra person. Vi tackar honom för all hjälp han gett oss och vi önskar honom en bra framtid både på och av planen”, skriver Umeå på sin hemsida.

Istället för ovan nämnda spelare så kommer greken Alexandros Varytimiadis in i laget. Varytimiadis spelade för Umeå BSKT i fjol och tanken är att han ska komma in och hjälpa till att få en bättre balans i laget genom att stärka försvarsspelet.
– Skönt att ha tillbaka Alex defensiva energi och kampvilja. Han var förra året ibland lite för crazy för min smak, men verkar ha mognat och jag hoppas han kan överföra lite tuffhet till resten av truppen. Sade och Devon är två bra skyttar utifrån men de saknar Alex tuffhet och kämpatag, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.

Dessutom så finns den amerikanske guarden Andre Hollins just nu på tryout (har kontrakt till och med 31 december) i Västerbotten-klubben. Hollins mäter 188 centimeter och kommer närmast från en kort sejour i finska Helsinki Seagulls.
– Det är lite väl tidigt att säga så mycket, men han verkar vara en toppenkille som kommer in med positiv attityd mot alla i laget. Hans skott har sett lite flackt ut här i början på skottövningar, men på det lilla vi hunnit spela ”match” så har han hittat sätt att göra mål på. Tuff defensiv kille som är smygatletisk, han rör sig fint i sidled och runt screens. Såklart kan han ännu inte riktigt alla defensiva regler och offensiva spel, men det kommer, säger Jesper Gustavsson.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget