Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Inför: Norrköping Dolphins-Wetterbygden Stars

Idag fyller Stadium Arena tio år. Då passar de regerande mästarna Norrköping Dolphins på att bjuda in Wetterbygden Stars. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Norrköping Dolphins – Wetterbygden Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Söndag 9 december, kl 16.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Idag söndag är det tio år sedan Stadium Arena invigdes. Och då bjuder Norrköping Dolphins på stor basketfest – fri entré och en hyllning av klubbikonen David Bergström, vars tröja kommer att hissas. En ceremoni som sänds gratis på SBLPlay – klicka här för att komma till sändningen!

Efter Norrköpings förlust i torsdags borta mot Södertälje Kings är det bara att fokusera på den nya uppgiften i form av Wetterbygden Stars. Det är en nykomling i SBL som visat att man vill vara med och tävla på allvar och man är just nu placerade på en sjunde plats i en något haltande tabell, där man på sina 16 matcher vunnit sex av dessa, varav den senaste kom igår (fredag) hemma då man körde över Uppsala. Som det ser ut just nu kämpar man i första hand med Umeå BSKT, Köping Stars och Uppsala Basket om de två sista slutspelsplatserna och där har man fördel då man slagit alla dessa tre och dessutom Köping två gånger. Dolphins, å sin sida, såg ett tag ut att gå mot en klar förlust mot Södertälje Kings efter ett underläge med 14 poäng men man kom starkt tillbaka och gick upp i ledningen men kunde inte riktigt knyta ihop säcken. Nu vill man givetvis omedelbart studsa tillbaka i vinnarcirkeln vilket man får anledning att bevisa mot ett starkt Wetterbygden Stars.

Så här säger Norrköpings tränare Adnan Chuk inför matchen:
– Andra tuffa uppgiften på tre dagar. Borta mot Södertälje Kings i torsdags gjorde vi en helt okej insats men saknade disciplinen i vissa avgörande moment. Nu lägger vi all fokus på Wetterbygden Stars som har imponerat på mig i år, inte bara i antal vinster utan även hur man spelar en strukturerad seniorbasket. Vi vet att vi har en tuff hemmamatch framför oss och vi vill göra allt som står i vår makt för att David Bergström ska få uppleva en vinst på sin stora dag.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

***
När Wetterbygden Stars i eftermiddag äntrar parketten i vad som måste betraktas som en av Sveriges få basketarenor värd namnet, Stadium Arena, så gör man det inför en förmodad fullsatt salong. I eftermiddag firar nämligen de regerande svenska mästarna att sin arena fyller 10 år. Samtidigt under dessa festligheter kommer man ta tillfället i akt och tacka av en av sina, och svensk baskets, största profiler genom åren, David Bergström genom att hissa hans tröja i taket.

Senast lagen möttes var på Wetterbygdens hemmaplan i Huskvarna Sporthall i vad som då var en match i åtminstone en halvlek (41-44). I den tredje perioden kom sen Norrköping ut och gjorde 28-17 och det är väl just det som är grejen med lag som Norrköping Dolphins och alla de andra lagen i det övre tabellskiktet: det går inte att slappna av en minsta lilla sekund utan att det bokstavligen smäller till.

Precis som för Wetterbygden så kommer Norrköping från en match de senaste dagarna. I torsdags var man i Täljehallen för ett riktigt prestigemöte mot antagonisten Södertälje Kings. Länge såg det ut som att man skulle klara av att åstadkomma det som inte många andra lyckats med denna säsong, men till slut var det ändå hemmalaget som kunde knipa segern och därmed bibehålla sitt imponerande facit (13-1). Då, och precis som i den senaste matchen mot Wetterbygden, hade Norrköping i amerikanen Shakir Smith en av sina mest framträdande spelare med sina 23 poäng och 75 procentigt trepoängsskytte. Att annars prata om enskilda individer i Norrköping Dolphins känns en aning “onödigt” för alla som är någorlunda insatt i herrbasket i vårt avlånga land, vet att tränare Adnan Chuk förfogar över några av det bästa Basketsverige någonsin skådat med en viss Joakim Kjellbom i spetsen.

Nu är det ju inte som så att Wetterbygden Stars är direkt “tappade bakom vagnen” dom heller. Ju längre in i säsongen man nu tagit sig – ju mer respekt har Boris Balibreas mannar hunnit skaffa sig bland sina konkurrenter – inklusive dagens motståndare som kategoriserar Stars som en både svår och välspelad motståndare. För att Norrköping Dolphins ska fortsätta att tycka detta någon gång vid 18-tiden ikväll så gäller det för Jonathan Peleg och Co att sätta försvarsspelet från matchminut ett och hela vägen in i mål – här finns inga utrymmen “whats so ever” att gå bort sig – det blev vi som sagt varse i den tredje perioden i lagens senaste möte.

Wetterbygden Stars kommer till spel bara 44 timmar efter att man gått i mål i den senaste matchen, den mot Uppsala Basket på hemmaplan i fredags. I den matchen visade laget vad man är kapabel till i försvarsspelet (man höll en av seriens starkaste och svårstoppade duos, Cannefax/Nordström, på 16 poäng) och kan man komma upp i den nivån (och addera en stark och kollektiv defensiv returtagning på det) så kommer man ge sig själva chansen att tävla med stora och mäktiga Norrköping Dolphins i deras egna stora och lika mäktiga Stadium Arena.

Text: Wetterbygden Stars
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping väntas kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Wetterbygden fick tillbaka Guim Exposito efter skada senast.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget