Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-Köping Stars

Nykomlingen Köping Stars står inför en inspirerande och svår uppgift ikväll när laget gästar regerande mästarna Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Norrköping Dolphins – Köping Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Torsdag 27 december, kl 19.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Köping Stars spelare har fått lite julfirande, om än i kombination med individuella och lagträningar under jul- och annandagen. Nu väntar en inspirerande – men svår – uppgift på torsdagskvällen, svenska mästarna Norrköping Dolphins på bortaplan.
– En bra början efter uppehållet. Vi har ju allt att vinna, säger Köpings tränare ”Jotti” Nikolaidis.

Så är det, inget kan begära att Köping Stars efteråt ska sätta sig i bussen hem med en seger i bagaget. När lagen möttes i Karlbergshallen i Köping för snart två månader sedan blev Norrköpings segermarginal elva poäng (78-67). Avgörande för matchen var mästarnas ryck ”mitt i matchen”. Köping lyckades inte stå emot efter en bra början med ledning 26- 21 efter första perioden. Bland annat efter fint trepoängsskytte av Sean Smith.
– Dolphins är ett lag med bred trupp och bra spelare på alla positioner. Många gånger mal de effektivt ned sina motståndare, säger ”Jotti”.

SBL drar igång efter juluppehållet, och för Köping Stars blir det en fortsättning utan en axelskadad Ronnie Boggs som återvänt till USA. De tillfälliga förstärkningarna Juan Cabot och Devin Sibley har också spelat färdigt för Stars. I stället ansluter under annandag jul en meriterad 23-årig amerikan, James Demery, 198 centimeter lång forward.

Demery har rekryterats särskilt för sin fysik och atletism som lär komma till nytta i försvarsspelet. Till detta kommer att Demery är en duktig skytt. Han får först gnugga Stars spelidé och system i några träningar innan han blir spelklar.

Så här säger Norrköpings tränare Adnan Chuk inför kvällens match:
– Efter julledigheten är vi tillbaka i verkligheten igen. Först ut är Köping Stars som har hunnit värva en spelare under uppehållet som kan ge dom en annan dimension i spelet. Annars kretsar väldigt mycket kring pointguarden Aleksa Solevic som har spelat väldigt bra i år. Laget Köping Stars är väldigt organiserat och spelar en modern basket vilket gör dom till en mycket tuff motståndare, hemma som borta. Vi känner oss spelsugna och motiverade till att påbörja en ny segerrad på hemmaplan.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping kan ställa upp med ordinarie manskap.

Köping får klara sig utan nyförvärvet James Demery. Däremot är Sebastian Lindkvist åter i spel.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget