Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Nässjö Basket-Norrköping Dolphins

Hemmaplan har avgjort säsongens tidigare möten mellan Nässjö Basket-Norrköping Dolphins. Blir det samma visa när lagen drabbar samman i Nässjö Sporthall under söndagen? Här är senaste nytt!

🔥 Nässjö Basket – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Söndag 30 december, kl 16.04
🌍 Nässjö Sporthall, Nässjö
💻 Livestatistik

Årets näst sista dag och bortamatch för Norrköping Dolphins mot heta Nässjö Basket, som kommer från en meriterande seger mot Södertälje Kings som dessutom vanns i svårspelade Täljehallen.

Norrköpingssonen Felix Terins, ligans kanske hetaste spelare, briljerade mot Södertälje med sina 33 poäng varav 5/6 på tvåorna och 5/7 på treorna. Felix spelade 36 minuter i matchen mot serieledarna och får allmänt stort förtroende från tränaren Jordi Juste.

Detta blir det fjärde och sista mötet mellan Norrköping Dolphins och Nässjö Basket i säsongens grundserie där Nässjö lite överraskande vann ligaprologen nere i Nässjö Sporthall medan Dolphins vunnit två bekväma segrar hemma i Stadium Arena. Nässjö har ett mycket bra lag med kompetenta spelare på samtliga positioner som, till exempel, nämnda Felix Terins och tre amerikanska importer i form av Dartaye Ruffin, Marquise Jackson och Franklin Williams. Dolphins kom undan med blotta förskräckelsen mot Köping Stars som verkligen bjöd på tufft motstånd och nu har tränaren Adnan Chuk bara två dagar på sig att få igång spelarna med rätt fokus.

Adnan Chuk inför matchen:
– Nässjö Basket borta är förmodligen den svåraste bortamatchen för tillfället då de är ett lag som är ruggigt svårspelat, speciellt hemma i Sporthallen där de har tagit många skalper mot förväntade topplag. Senast vann de också borta mot ligaledaren Södertälje Kings där vår egen Felix Terins var en avgörande faktor. Det är ett lag som spelar en lagorienterad basket. För vår egen del handlar det om att hitta en defensiv rytm och fortsätta utvecklas. Vi ser ödmjukt fram emot årets sista match.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö har fortsatt en hel del skadebekymmer. Både Alexander Gorski och Tomas Fernandez är fortsatt borta.

Samtliga spelare i Norrköping är friska och krya vilket innebär att det blir samma lag som senast mot Köping.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget