Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-Jämtland Basket

Två av de tippade topplagen i SBL möts i Stadium Arena under fredagen där hemmalaget Norrköping Dolphins tar emot Jämtland Basket. Här är senaste nytt!

🔥 Norrköping Dolphins – Jämtland Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 11 januari, kl 19.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Jämtland Basket under ledning av tränare Torbjörn Gehrke kommer till Norrköping för ett tredje möte mellan Jämtland Basket-Norrköping. Den första matchen i Stadium Arena vanns av Norrköping efter att man varit elva ner efter tre perioder, men steppat upp och kört över Jämtland i sista perioden för att till slut vinna med 89-84.

I mötet uppe i Östersund kunde Jämtland rättvist vinna efter förlängning. Jämtland har blandat och gett hittills under säsongen och har vunnit 13 av sina 22 matcher och man kommer senast från två förluster mot Wetterbygden Stars och Borås Basket. I matchen mot Borås åkte man på ett jätteras precis innan halvtidsvilan och kunde sedan inte resa sig igen. Jämtland är ett lag med många bra skyttar i, bland andra, Adam Rönnqvist, Teyvonn Myers, Oliver Gehrke och R.T. Quinn men det finns även bra insidespelare i framförallt Evariste Shonganya som tyvärr skadade sig mot Borås och blir borta på obestämd tid.

Norrköping Dolphins har nu fyra raka segrar efter att man i tisdags uppe i Umeå, ännu en gång, skärpt till sig och visat vad man är gjorda av under den andra halvleken.
– Tredje matchen på sju dagar för vår del och det är Jämtland Basket hemma som gäller. Jämtland som har satsat väldigt hårt i år och byggt upp ett riktigt starkt lag. Laget innehåller väldigt många namnkunniga spelare som Adam Rönnqvist och R.T. Quinn och coachas på ett bra sätt av Torbjörn Gehrke. Vårt fokus ligger på att ta med oss det vi presterade i andra halvlek uppe i Umeå och fortsätta sätta press på varandra för att kunna bli ännu bättre som lag. Vi ser fram emot den här tuffa fajten och hoppas komma ut som vinnare, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk inför kvällens match.

Så här säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida.
– Borås knäckte oss med sitt run senast och nu gäller det att inte gräva ner sig, utan lyfta blicken och inkassera en vinst så fort som möjligt för då infinner sig känslan och energin omedelbart igen.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping kan ställa upp med bästa möjliga lag, vilket betyder att Mikael Lindquist är tillbaka efter sjukdom.

Jämtland kommer till spel utan sin centerstjärna Evariste Shonganya som brutit handen och kommer vara borta i minst en månad, troligen klart längre.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget