Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Inför: Uppsala Basket-Södertälje Kings

Det är uppdukat för basketfest i Fyrishov när Uppsala Basket gästas av Södertälje Kings under onsdagen – fri entré för alla. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Uppsala Basket – Södertälje Kings 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Onsdag 16 januari, kl 19.25 (OBS: Framflyttad matchstart)
🌍 Fyrishov, Uppsala
💻 Livestatistik

Botten mot toppen väntar när jumbon Uppsala tar emot tabelltvåan Södertälje hemma i Fyrishov. Södertälje kommer från match så sent som i måndags då man på hemmaplan besegrade Borås Basket med 93-75. Uppsala i sin tur spelade borta mot Köping Stars i lördags, en match som Köping vann med 96-77.

I säsongens två tidigare möten mellan lagen så har Södertälje vunnit tämligen bekvämt. I Täljehallen i början på säsongen blev det hela 105-57 till Södertälje, och i Fyrishov slutade det 88-70 till Södertälje.

Men mycket har hänt i Uppsala sedan dess. Bland annat har laget amerikanerna Dante Williams och Brian Bridgeforth anslutit. Dessutom ett nygammalt nyförvärv i Mannos Nakos. Återstår att se ifall det är tillräckligt för att störa en av SBL:s stora guldfavoriter.

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala kommer till spel utan fotskadade Odin Lindell. Davy Baltus saknades mot Köping i helgen och är ett frågetecken ikväll.

Södertälje ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget