Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Södertälje Kings-BC Luleå

En match återstår denna vecka. Och det är inte vilka lag som helst som möts utan Södertälje Kings-BC Luleå. Matchen ser du live på Sportkanalen och C More – uppkast klockan 19.34!

🔥 Södertälje Kings – BC Luleå 🔥
📺 Sportkanalen / Cmore.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Söndag 27 januari, kl 19.34
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

Efter ett två veckor långt speluppehåll är det nu dags igen. Under söndagen ställs BC Luleå mot serieledaren Södertälje Kings på bortaplan. Och förutom att en tuff match väntar så kommer även det amerikanska nyförvärvet Earvin Morris att göra debut.
– Jag är riktig exalterad att komma ut och spela med grabbarna. Jag ska tävla på min högsta nivå och hoppas att vi lyckas vinna, säger Earvin Morris.

Vilka är dina första intryck av klubben?
– Jag tycker att klubben är riktigt bra. Vi har bra killar i laget. Jag är taggad. Vi har bra kamratskap i gruppen just nu och jag vill bara komma ut på planen.

Morris själv har inte spelat match sedan i skarven mellan oktober och november. Efter en dryg veckas träning med BC Luleå har han börjat komma in i grunderna både offensivt och defensivt.
– Jag förväntar mig att jag ska vara aggressiv. Jag vill hålla mig inom lagets ramar och inte försöka göra för mycket, inte forcera. Vara aggressiv, spela mitt spel och gör allt jag kan för att vi ska vinna, säger han.

Hur är det med flåset?
– Jag har fått tillbaka styrkan i benen. Den här träningsveckan har varit väldigt bra och jag har blivit bättre varje dag. Jag känner mig redo att komma ut och spela på hög nivå.

I Södertälje Kings finns det massor av offensiva hot som måste kontrolleras. Man har bland annat fyra landslagsspelare i form av Martin Pahlmblad, Alexander Lindqvist, Adam Ramstedt och Valter Lindström.

Lägg sedan till importerna Toni Bizaca, Auston Barnes, Eric Garcia och Eric Adams så förstår ni att det är en grannlaga uppgift som väntar BC Luleå under söndagen.
– Vi har pratat om de flesta av deras spel. Det kommer säkert att bli lite mer innan matchen startar. Vi känner definitivt att vi har verktygen för att kunna vinna den här matchen.

Vad kommer krävas för att BC Luleås ska vinna?
– Det är viktigt att vi kommer ut aggressivt. De förlorade senast mot Norrköping så vi vet att de kommer att vara taggade. Vi måste matcha deras intensitet, dela ut det första slaget och se hur de reagerar.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

***
BC Luleå är det enda laget i SBL som Södertälje Kings ännu inte besegrat den här säsongen. Det är ju ett starkt lag som Luleå-tränaren Peter Öqvist förfogar över, med en femma som på papperet imponerar. Corban Collins, Robert Gilchrist, Tavarius Shine och de svenska landslagsspelarna Denzel Anderson och Thomas Massamba. Av de där är det Collins som snittat flest poäng med drygt 21 och Massamba minst med drygt 11.

Till kvällens match dyker ett nytt hot dessutom upp i form av nyförvärvet Earvin Morris, 24. Morris komer närmast från polska Start Lublin, men spelade den förra säsongen i den grekiska högstaligan och sittade där drygt 17 poäng. Det är ju svårt att veta vilken kvalité en ny spelare har, men han har i alla fall höga tankar om sig själv. Sä här säger Morris på BC Luleås sajt:
– Jag kommer att bidra med energi, attacker och avslut från nära håll. Jag kan skjuta utifrån och spelar aggresivt försvar. Fansen kan förvänta sig många highlight-spel.

Luleå vann i Täljehallen med 95-93 i den där matchen där både Alexander Lindqvist och Eric Garcia tvingades att utgå med fotskador och vann sen också hemmamatchen med 75-68.

Så här säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs om söndagens toppmatch:
– Vi ser extra fram emot den här matchen, det är upp till bevis. Det är viktigt med en reaktion efter matchen i Norrköping och vi vill prestera inför hemmapubliken. De spelar bra försvar och är fysiska och tuffa. Vi får inte bli passiva och så får vi inte låta Thomas Massamba bestämma tempot i matchen.

Text: Södertälje Kings

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

För Luleå gör alltså nyförvärvet Earvin Morris debut.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget