Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Umeå BSKT-Södertälje Kings

Umeå BSKT fortsätter sitt tuffa schema i SBL. Under tisdagskvällen väntar formstarka Södertälje Kings. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Umeå BSKT – Södertälje Kings 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 12 februari, kl 18.04
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

Umeå BSKT kommer från två förluster mot Borås och Jämtland. Mot Borås ledde man hela matchen fram till fjärde kvarten där man förlorade, mot Jämtland var man med och kämpade men laget orkade till slut inte. Södertälje har varit formstarka hela säsongen och har just nu tre vinster i ryggen inför matchen mot Umeå.

Södertälje har hittills vunnit alla matcher mot Umeå denna säsong, däremot har matcherna varit jämna och tuffa.
– Vi har spelat helt okej mot Södertälje hittills i år, men det är lätt att bli lurad och tro att man är nära för exakt när man tror det så kan det smälla till. De är extremt bra på att straffa misstag vi gör, både offensivt och defensivt. Södertälje har många rutinerade spelare som spelar och/eller har spelat på hög nivå hela sitt liv och är van att leda och stänga matcher, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Södertälje har en mycket djup trupp i år och är därför väldigt svåra att vinna mot. En sak värt att nämna är att från de gånger lagen har mötts så har det ändrats mycket i trupperna.
– Södertälje har i år lett serien från start och haft en stabilare säsong än förra året med färre skador och bra kontinuitet i truppen. De gånger vi har mötts har det dock vart helt olika lag, från båda hållen, säger Jesper Gustavsson och fortsätter:
– Vi förbereder oss för att Södertälje kommer med full trupp och det är alltid tufft att möta så pass djupa och kompletta trupper som Södertälje har, även om de har borta en eller två spelare så är de svåra att handskas med. Alex Lindqvist gjorde 28 på oss förra matchen och innan det var det Eric Garcia som sköt i 20, så de är svår scoutade på det sättet, poängen kan komma från så många olika händer i deras breda lag.

Text: Fredrik Stolt (Umeå BSKT)

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå saknar fortsatt sin lagkapten Egal Saleman.

Södertälje ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget