Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Uppsala Basket-Norrköping Dolphins

Tisdagar betyder allt som oftast basket och idag är definitivt inget undantag då de regerande mästarna, Norrköping Dolphins gästar Fyrishov och ett stärkt Uppsala Basket. Här är senaste nytt!

🔥 Uppsala Basket – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 12 februari, kl 19.04
🌍 Fyrishov, Uppsala
💻 Livestatistik

Kvällens bortalag, tillika tabelltvåa Norrköping Dolphins är skadedrabbat men kommer närmast från två raka, relativt komfortabla segrar mot Köping Stars och har på de tio senaste matcherna ett ’”record” på makalösa 9/1. Med sina 44 poäng jagar Norrköping serieledande Södertälje Kings.

Östgöta-laget är som sagt skadedrabbat och kommer till kvällens drabbning utan Tim Schüberg, såväl som amerikanen Tyler Flack och schweizaren Jonathan Dubas där samtliga tre, oturligt nog, drabbats av långvariga skador.

Tur i oturen för tränaren Adnan Chuck och hans Norrköping är att laget inte bara har spets, utan även bredd. Nämn spelare som rutinerade duon i form av Joakim Kjellbom och Mikael Lindquist, Uppsala-sönerna Anes Zekovic och Andreas Person, Anton Saks, samt amerikanerna, tillika guardduon Johnell Smith och Shakir Smith så förstår man vart såväl spetsen, som bredden kommer ifrån.

Kvällens möte blir lagen emellan säsongens fjärde och samtliga av de tidigare har slutat i segrar för Norrköping. De två som har spelats i Stadium Arena har slutat i komfortabla hemmasegrar, men den som spelades i Fyrishov i mitten av november blev en helt annan historia där Norrköping först i den fjärde perioden kunde göra ett matchavgörande ryck och dra det längsta strået.

När det kommer till hemmalaget så är Uppsala, förlusterna till trots, inne i något som spelmässigt, förmodligen, kan ses som lagets och säsongens bästa period.

Laget kommer närmast från två raka hemmamatcher, där man i den första av dessa var otroligt nära att för andra gången den här säsongen besegra Nässjö, men till slut föll efter att den sju man korta rotationen tagit ut sin rätt på laget. Bara ett par dagar senare var det dags för ett av ligans formstarkaste lag att komma på besök, närmare sagt tabelltrean Borås Basket. Glädjande nog för Uppsalas del var Brian Bridgeforth och Dante Williams tillbaka och redo för spel. Något som visade sig bli en riktig energiboost för ett hemmalag som stod för säsongens absolut bästa insats och bara var minuter, samt lite stolpe ut, från att stå för en jätteknall och besegra tabelltrean.

Någon som är inne i en makalös formtopp är Nathan Dawit som i just hemmamatchen mot Borås stod för career-high, 31 poäng och fyra returer.
– Jag tycker att vi spelar bättre och bättre för varje match som går. Får vi ihop det såväl offensivt, som defensivt så kan vi nog definitivt ge Norrköping en match, säger Dawit inför kvällens match.

Text: Erik Gillberg (Uppsala Basket)

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala får tillbaka Mannos Nakos efter skada. Däremot saknas fortsatt Oskar Granat.

Norrköping kommer till spel utan trion Tim Schüberg, Tyler Flack och Jonathan Dubas.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget