Fotograf: Montage

Norrköping värvar amerikan – och plockar in talang

Norrköping Dolphins tar in den 23-årige amerikanen Mike McDevitt i truppen.
– En allroundspelare som vi känner kan hjälpa oss, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Med Jonathan Dubas, Tim Schüberg och Tyler Flack på skadelistan ska nu Mike McDevitt hjälpa de regerande mästarna resten av säsongen.
– En tuff spelare med ett bra skott. Dessutom bra längd, som vi nu saknar i och med skadorna. Samtidigt måste vi ha tålamod då han kommer från division I och det kommer ta tid att komma in i tempot, säger Adnan Chuk.

Mike hämtas från Kalmar Saints, som slutade femma i Basketettan södra, där han snittade imponerande 32 poäng och drygt 13 returer per match.
– En allroundspelare som vi känner kan hjälpa oss och blev en smidig väg att gå då han redan var i Sverige, säger Adnan.

Nu återstår dock en tuff och hård kamp – den mot klockan. Den 28 februari stänger transferfönstret i SBL och det är fortfarande oklart om alla papper hinner bli klara.

Uppdatering: Under torsdagen stod det klart att McDevitt är spelklar.

***
Stortalangen Melker Delryd är klar för Norrköping Dolphins från och med nästa säsong och de kommande tre åren.
– Han har en fysik och spelförståelse utöver det vanliga, säger Adnan Chuk.

Fostrad i Täby Basket och bytte i år till AIK – och från och med nästa år spelar han i Norrköping Dolphins. Melker Delryd är blott 15 år gammal och skriver kontrakt med klubben samt gå på Basketgymnasiet.
– Det är en spelare vi följt en period och som vi tror kommer till rätt miljö. Han kommer vara med oss de närmsta tre åren och vi tror väldigt mycket på hans basketkunskaper, som vi tror kommer ta honom långt och vi vill hjälpa honom på vägen, säger Adnan Chuk.

Vilka uppsidor ser du hos Melker?
– Framförallt har han en fysik och spelförståelse som är utöver det vanliga. Han är väldigt stor och kommer fortsätta växa. Vi ser en mognad som inte är så vanlig i Sverige i den åldern.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget