Fotograf: Örjan Lännbrink / Köping Stars

Inför: Köping Stars-Umeå BSKT

En riktig rysare väntas under lördagseftermiddagen när Köping Stars tar emot Umeå BSKT. Köping är i praktiken tvingade att vinna om chansen till slutspel ska finnas kvar. Här är senaste nytt!

🔥 Köping Stars – Umeå BSKT 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL
📆 Lördag 9 mars, kl 16.04
🌍 Karlbergshallen, Köping
💻 Livestatistik

”Viktig match” må vara en sliten klyscha som alltför ofta tillämpas slentrianmässigt i såväl rubriker som texter. Men ibland är klyschan befogad att använda sig av – som i eftermiddag

Köping Stars mot Umeå BSKT i omgång 33 av 36 i SBL. Gästerna just nu två poäng före Köping i tabellen och däremellan ett streck som skiljer slutspelsplatsen från en kvalplats för att bibehålla SBL-status.

Som upplagt för en rysare, kan det vara mer spännande?
– Alltid kul att spela matcher som verkligen betyder nåt. I det här fallet en ”fyrapoängsmatch”, en superviktig sådan, säger Köpings tränare ”Jotti” Nikolaidis.

Det här är fjärde mötet lagen emellan och här är de tidigare resultaten:

Umeå BSKT – Köping Stars 104-83
Köping Stars – Umeå BSKT 83-71
Umeå BSKT – Köping Stars 100-93

Poängen i inbördes möten kan vara avgörande för placering i ligan. Men först om lag slutar på samma poäng när serien är slutspelad. Skulle så bli fallet med Köping Stars och Umeå är Köping i så fall i behov av storseger i dag, minst 17 poäng.

Men fokus i det här mötet ligger inte på den differensen, här gäller först och främst att vinna. Köping Stars har två vinster på de tre senaste matcherna i SBL (Nässjö och Uppsala) och ”Jotti” Nikolaidis hoppas också på en lika fantastisk defensiv som i hemmasegern mot Umeå i slutet av november:
– Vi tvingade Umeå att ta tuffa beslut och skott.

Köping har efter den sköna segern mot Uppsala – alltid tufft att ta ”givna” segrar – haft några träningspass. Det finns lättare skavanker på flera av spelarna, ingen ovanlighet när en lång säsong går mot slutet.
– Men det är bara att bita ihop, menar ”Jotti”.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

LÄGET I LAGEN:❓
Luka Babic är fortsatt sjuk och kommer troligen inte till spel. John Brändmark stod över spel mot Uppsala senast men kan eventuellt vara tillbaka idag.

Umeå slog Luleå senast utan trion Egal Saleman, Alexandros Varytimiadis och Daniel Eliasson. Dessutom utgick Alexander Holmström Forster och han kommer inte spela idag.

LÄS MER: 📒
Köpings hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget