Fotograf: Bildbyrån (montage)

Semifinal 3: Borås Basket-Norrköping Dolphins

Under måndagskvällen spelas den tredje semifinalen mellan Borås Basket-Norrköping Dolphins. Här hittar du allt du behöver veta inför matchen!

🔥 Borås Basket – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBLplay.se
🇸🇪 SBL (H), Semifinal 3:7
📆 Måndag 15 april, kl 19.04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins gick in i den andra semifinalen hemma i Stadium Arena i fredags med en pondus och självklarhet som vi vet att laget har potential för och vi såg inget av den bristande energi som saknades i det första mötet i Boråshallen. Förutom att man följde sin gameplan så visade man hyfsad effektivitet samtidigt som man bjöd den månghövdade publiken på en hel del läckra upprullningar följda av enkla poäng från fristående hemmaspelare.

HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SBLPLAY!

Borås Basket är givetvis ett mycket bra lag, speciellt på hemmaplan, men kan Norrköping komma i närheten av den insats och energinivå som man visade upp senast kan det mycket väl leda till att man tar hem den här tredje semifinalen.
– 1-1 i matcher och vi lägger all fokus på nästa uppgift som är match tre ikväll i Boråshallen. Det är två jämna lag som känner varandra väl och det är små detaljer som kommer att fälla avgörandet. Vi har använt de här dagarna till analys, rehab samt lättare träning. Vi vet att det kommer att bli en tuff match, men vi känner oss väl förberedda och ser fram emot matchen, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SBLPLAY!

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

***
De svenska mästarna från Norrköping skärpte till sig och lyckades i fredags kväll kvittera semifinalserien mot Borås Basket till 1-1 i matcher. Match tre ska spelas i Boråshallen på måndagskvällen, vilket borgar för bra chanser för Borås att ta serien till 2-1. Här kan du ta del av en intervju som gjordes med Nimrod Hilliard på söndagseftermiddagen.

Borås Baskets coacher och spelare har videoanalyserat semifinal två och kommit fram till både det ena och det andra. Nimrod Hilliard säger att han skäms för insatsen och pekar på en rad punkter där han och laget måste bli om man ska vinna nästa match.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

SÅ SPELAS SEMIFINALEN: ⏰
1:7 Tisdag 9 april, kl 19.04: Borås – Norrköping 69–52
2:7 Fredag 12 april, kl 19.04: Norrköping – Borås 85–67
3:7 Måndag 15 april, kl 19.04: Borås – Norrköping (Boråshallen)
4:7 Torsdag 18 april, kl 19.04: Norrköping – Borås (Stadium Arena)
5:7 Måndag 22 april, kl 19.34: Borås – Norrköping (Boråshallen)
Ev. 6:7 Torsdag 25 april, kl 20.04: Norrköping – Borås (Stadium Arena)
Ev. 7:7 Söndag 28 april, kl xx.xx: Borås – Norrköping (Boråshallen)

LÄGET I LAGEN:❓
Borås kan ställa upp med bästa möjliga lag.

Norrköping ser också ut att kunna mönstra samma lag som i fredags, vilket betyder att amerikanen Shakir Smith är redo för spel.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget