Fotograf: Bildbyrån (montage)

Semifinal 5: Borås Basket-Norrköping Dolphins

För första gången någonsin kan Borås Basket ikväll ta sig till final i SBL. Seger mot Norrköping Dolphins hemma i Boråshallen och saken är klar. Matchen ser du live på Sportkanalen och C More – uppkast klockan 19.34!

🔥 Borås Basket – Norrköping Dolphins 🔥
📺 Sportkanalen & C More
🇸🇪 SBL (H), Semifinal 5:7
📆 Måndag 22 april, kl 19.34
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

Torsdagens match i Stadium Arena, där Borås Basket körde över Norrköping Dolphins, gav Borås tränare Henrik Svensson och hans spelare 3-1 i matcher och därmed matchboll.

I de tidigare matcherna i den här semifinalserien har Norrköping haft det riktigt tufft nere i Boråshallen och Borås har kunnat vinna bekväma segrar. Statistiskt sett och hur matcherna artat sig är sannolikheten givetvis väldigt liten att Norrköping Dolphins ska kunna ska kunna vända den här trenden, men om det finns något lag som ska ta jobbet så är det Norrköping.

HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ C MORE!

I så fall skulle semifinalserien kunna gå fulla sju matcher, men med tanke på Norrköping Dolphins långa skadehistoria och det sätt som Borås genomfört de tidigare matcherna syns chansen som väldigt liten. Borås som kunnat spela hela vårsäsongen skadefria ser ut som, och agerar som, potentiella vinnare av SM-titeln säsongen 2018/2019.
– Det finns inte så mycket att säga än att Borås körde över oss senast i torsdags. Vi har haft några dagar på oss att analysera och försöka bli bättre. Vi vet att Borås är ännu tuffare på bortaplan och vi måste ge allt och lite till om vi ska kunna rubba dem. Vi ser fram emot uppgiften med tillförsikt och hoppas på en vassare prestation från vår sida, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ C MORE!

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

***
Skärtorsdagsslakten” – en omedelbar klassiker i Borås Baskets historia – genomfördes i Stadium Arena den 18 april. Borås spelade ut Norrköping totalt, vann med förkrossande 43 poäng och tog ledningen med 3-1 i matcher. Måndagen den 22 april är det dags för semifinal 5 mot Norrköping Dolphins. På hemmaplan den här gången.

Inför den femte semifinalmatchen mot Norrköping Dolphins fick vi en intervju med William Gutenius. I den pratar Gutenius om förra matchen, om vad som hänt under påskhelgen samt om vad han förväntar sig i semifinal 5 på måndagskvällen.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

SÅ SPELAS SEMIFINALEN: ⏰
1:7 Tisdag 9 april, kl 19.04: Borås – Norrköping 69–52
2:7 Fredag 12 april, kl 19.04: Norrköping – Borås 85–67
3:7 Måndag 15 april, kl 19.04: Borås – Norrköping 95–74
4:7 Torsdag 18 april, kl 19.04: Norrköping – Borås 65–108
5:7 Måndag 22 april, kl 19.34: Borås – Norrköping (Boråshallen)
Ev. 6:7 Torsdag 25 april, kl 20.04: Norrköping – Borås (Stadium Arena)
Ev. 7:7 Söndag 28 april, kl xx.xx: Borås – Norrköping (Boråshallen)

LÄGET I LAGEN:❓
Borås kan ställa upp med ordinarie lag.

Norrköping mönstra samma lag som senast.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget