Fotograf:

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 19

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer ”Veckans SBL-lag”.

OBS: Nästa veckas lag kommer publiceras när finalserien är färdigspelad.

 
G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (11)
Kvar sedan förra veckan. Hilliard är omutlig på den här platsen för tillfället, även om han inte levererat på topp i de två första finalerna mot Södertälje Kings. Men det har ändå blivit bland annat 16 poäng och fem assists i fredags, för att sedan följa upp det med 20 poäng i söndagens match.

 
G: Jonathan Person, Södertälje Kings (1)
26-årige Person kom till Södertälje Kings så sent som i början på mars, men har verkligen varit en stor bidragande orsak till den fina form som Södertälje visar för tillfället. I de två första finalmatcherna har det blivit två gånger 14 poäng för 26-åringen.

 
F: Auston Barnes, Södertälje Kings (8)
Kvar sedan förra veckan. Barners fortsätter spela stor basket även i finalserien. När Södertälje vann den första matchen i fredags stod 27-årige Barnes för bland annat 21 poäng. I söndagens bortamatch blev det totalt 13 poäng.

 
F: William Gutenius, Borås Basket (4)
26-årige Gutenius gjorde en av sina bästa matcher för året i fredagens första final mot Södertälje Kings. Gutenius blev matchens främsta poängplockare med sina 22 poäng, vilket också är nära hans högsta notering den här säsongen (24 poäng).

 
C: Eric Adams, Södertälje Kings (4)
Konkurrensen på den här positionen är inte direkt mördande i finalserien, men det tar inte ifrån 23-årige Adams insats i den första finalen där han var riktigt bra med bland annat åtta poäng och hela 14 returer i protokollet.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

HÄR ÄR DE 15 SPELARE SOM VARIT MED FLEST GÅNGER I VECKANS LAG:
1. G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (11)
2. C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (9)
3. F: Auston Barnes, Södertälje Kings (8)
4. F: Michael Moore, Borås Basket (7)
5. F: Axel Nordström, Uppsala Basket (7)
6. C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (6)
7. C: RT Guinn, Jämtland Basket (5)
8. G: Teyvon Myers, Jämtland Basket (5)
9. G: Corban Collins, BC Luleå (5)
10. G: Marcus Tyus, Borås Basket (5)
11. G: Aleksa Solevic, Köping Stars (5)
12. F: William Gutenius, Borås Basket (4)
13. C: Eric Adams, Södertälje Kings (4)
14. G: DeAndre Mathieu, Umeå BSKT (4)
15. C: Evariste Shonganya, Jämtland Basket (4)

Dela inlägget