Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Tränarduon kvar i Borås

Efter en SBL-säsong där Borås Basket tagit sig till föreningens första SM-final står det nu klart att både huvudtränaren Henrik Svensson och assisterande tränaren Henrik Carlsson får nytt förtroende att leda laget. De båda coacherna har skrivit på för ytterligare två säsonger vardera.

Henrik Svensson har, tillsammans med Henrik Carlsson och Johan Peroti-Andersson, lett Borås Basket under de två senaste säsongerna. I år bar det hela vägen till SM-final, där man fick se sig besegrade av Södertälje Kings med 1-4 i matcher. Sedan tidigare står det klart att Peroti-Andersson flyttar på sig och blir ny tränare för Helsingborgs herrar i Superettan. Men för ”Henke x 2” blir det ytterligare två säsonger med Borås Basket i SBL.
– För mig är det en stor ära att få arbeta som coach i Borås Basket. Så det var enkelt för mig att tacka ja när Jonas Larsson frågade mig om en förlängning. Mitt mål är att vi ska bygga vidare på den kultur vi skapat i omklädningsrummet och på planen. Jag ser fram emot de kommande två åren, säger Henrik Svensson.

Henrik Carlsson:
– Det känns jättebra att ha fått nytt förtroende som assisterande tränare och att kunna jobba långsiktigt. Jag och Henrik Svensson funkar bra ihop och jag ser fram emot att få fortsätta vara hans högra hand.

– Jag och spelarna, och alla som jobbar kring laget, ska göra allt vi kan för att utmana och ta oss till final igen. Gärna vinna den också. Och jag hoppas verkligen att vi kommer att spela i FIBA Europe Cup igen, avslutar Henrik Svensson.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget