Fotograf: Josefine Loftenius / Bildbyrån

Schüberg klar för femte ronden

Han blir Norrköping Dolphins trogen och inleder en ny resa. Tim Schüberg har skrivit på för sin femte säsong.
– Mitt mål är alltid att vinna, finns inget annat, säger Tim.

Det är ingen hemlighet att han trivs i Norrköping och Stadium Arena. Tim Schüberg går in i nästa säsong med en roll ännu större än tidigare.
– Det känns bra här i Dolphins och det blir en rolig och ny utmaning, både för mig själv och laget. Många namn har försvunnit och nu ser vi på ett nytt kapitel, säger Tim.

24-åringen är nyligen uttagen i det nystartade framtidslandslaget och har under sommaren hållit sig i form med både basket och fysträning med Micke Stenbom. Den otäcka fotskadan är nu läkt och Tim är redo för en ny basketsäsong.
– Det spelar ingen roll om vi är ett ungt lag eller med ett gäng äldre spelare – jag vill alltid vinna, finns inget annat. Det är det jag spelar för.

Vilka framsteg har du tagit under de fyra åren i Dolphins?
– Försvarsmässigt har jag blivit bättre för varje säsong och jag har blivit en säkrare spelare i lagspelet. Skott- och procentmässigt har jag också tagit kliv, säger Tim.

Norrköpings tränare Adnan Chuk, som plockade med sig Tim till sitt första år som huvudansvarig, vet förstås vad han får och är nöjd med påskriften.
– Tim var en av de stora orsakerna att vi spelade så bra som vi gjorde förra säsongen, det syntes inte minst när han blev skadad. Det är viktigt för oss att vi får arbeta vidare med honom. Det är en spelare som vet vad som krävs för att utvecklas och har jobbat och slitit enormt mycket under åren här. Det en stor styrka i Tim, att han vill lära sig allt om allt. Detta har också, förstås, gjort att vi haft höga förväntningar och ställt höga krav på honom, säger Adnan Chuk.

Tim Schübergs kontrakt sträcker sig över nästa säsong.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget