Fotograf: Bildbyrån (montage)

Stjärnan tillbaka i Sverige – klar för nykomlingen

Djurgården Basket har kontrakterat Yannick Anzuluni, en 205 centimeter lång erfaren forward som har spelat professionellt i bland annat Tyskland, Finland, Kanada och Sverige där han vann SM-guld med BC Luleå 2017.

Yannick Anzuluni, 31, är basketfostrad i Kanada och har en rörlig förmåga med spel både i anfall och försvar på flera positioner. Med sin längd och rörlighet blir Yannick ett starkt tillskott för SBL-nykomlingen Djurgården Basket.

31-åringen kommer senast från spel i tyska Pro A och Rostock Seawolves där han snittade 14 poäng och sex returer per match.
– Jag är väldigt nöjd och laddad att nu ansluta mig till Djurgården Basket och bli en del av deras avancemang till högsta ligan i Sverige, SBL. För två månader sen trodde jag att basketen var över för min del men det var tydligen inte i guds plan, efter att ha pratat med Charles och min sambo kom vi fram till att detta var det bästa beslutet. Jag är väldigt lycklig och ser fram emot att bidra till laget med mina bästa förmågor.

Charles Barton Sr, tränare i Djurgården:
– Yannick kommer att bidra med erfarenhet och förmåga att spela på flera positioner. Hans spelstil kommer att passa in i vårt lag i SBL. Han är en klasspelare.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget