Fotograf: Tobias Nykänen / Bildbyrån

Han är nästa spelare in i Jämtland

Jämtland Basket fortsätter förstärka sin trupp inför kommande SBL-säsong. Under måndagen blev det klart att den 27-årige forwarden Jordan Semple ansluter till laget.

Jordan Semple mäter 201 centimeter och har både franskt och amerikanskt pass. Han kommer från en ganska lång skadeperiod men spelade i fjol några matcher med Lorient i franska tredjeligan. Under säsongen 2017-2018 spelade han knappt något alls, men innan dess hade han en toppsäsong i Bulgarien med bland annat 20 poäng och tolv returer per match.

Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland Basket:
– Som vanligt är spindeln i nätet Bosse Wagenius som har haft koll på Semple samt vi hade honom under lupp redan för två år sedan. Redan då var han antagligen helt rätt för oss men valet föll ändå på Brandon Taylor istället. Med tanke på Jordans prestation i Bulgarien utgick vi delvis ifrån att vi aldrig skulle ha råd med honom. I ärlighetens namn flög Jordan sedan under radarn när han inte längre spelade regelbundet 17/18 och 18/19. Jordans ambition att bevisa för sig själv och andra, samt för första gången på länge få börja en säsong frisk, så ser han fram emot att få spela den typ av basket som Jämtland spelar och han själv anser sig vara bäst i. Detta känns förstås som en möjlighet vi bara inte kunde ignorera.

Jämtland har nu sju spelare klara för den kommande säsongen.

Dela inlägget