Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

Publikfavoriten tillbaka i Umeå

Det är ingen mindre än Nathan Dawit som är tillbaka i Umeå BSKT. Den 195 centimeter långe guarden är en scorer och spelar basket som är rolig för åskådarna att se på.
– Jag älskar staden och har bott i Umeå i tre år tidigare så jag känner mig väldigt bekväm här, säger Nathan.

Den senaste säsongen snittade Nathan 14.6 poäng per match. Trots bra siffror individuellt var det en tuff säsong lagmässigt för hans dåvarande lag Uppsala Basket och det har gjort Nathan hungrig efter revansch. 24-åringen är född i Stockholm, men delar starka känslor för Umeå efter att ha bott här i några år. Förutom att han gillar staden så är en stor del i valet att skriva på för Umeå att han kommer studera på universitetet.
– Jag kommer tillbaka till Umeå eftersom jag kommit in på universitetet och att det blir lättare att kombinera basket med skolan i Umeå med hjälp av det elitidrottsavtal som finns här, förklarar Nathan.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Under sin tid i Umeå blev 24-åringen en stor publikfavorit. Han är en spelare som inte bara är omtyckt av fansen utan även av tränare och lagkamrater.
– Att Nathan skriver på för oss gör oss både vassare och bredare, han besitter talangen att offensivt bli het och göra mycket poäng. Han är även en underskattad playmaker med hög basketförståelse. Vi känner även att Nathan är en bra kille att ha i och runt ett lag och ser fram emot att se honom i Umeå tröjan igen, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Text: Fredrik Stolt / Emma Järvholm (Umeå BSKT)

Dela inlägget