Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Borås Basket-Jämtland Basket

SBL studsar vidare under onsdagen när det väntar toppmatch mellan Borås Basket-Jämtland Basket. Matchen kan du se gratis på SVT Play – uppkast 19.04!

🔥 Borås Basket – Jämtland Basket 🔥
📺 SVT Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Onsdag 16 oktober, kl 19.04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

Borås Basket inledde SBL med en mindre bra match och förlorade för första gången mot “andraårseleven” Köping Stars i premiären. Sedan kom en knapp vinst mot Wetterbygden i omgång två. Tredje matchen var mot BC Luleå – obesegrad serieledare efter fyra matcher och en av favoriterna till att vinna det svenska mästerskapet.

Borås hade varvat SBL-spelet med tuffa matcher mot turkiska Pinar Karsiyaka i FIBA Europe Cup, något som smittade av sig i bortamatchen mot Luleå. Från tredje matchminuten och framåt var det gasen i botten och västgötarna tittade aldrig i backspegeln. Segersiffrorna för Borås mot BC Luleå stannade på klara 85-68.

HÄR KAN DU SE MATCHEN DIREKT PÅ SVT PLAY!

På onsdagskvällen inleds ”Super Week” i Borås med basketmatch mot ett Jämtland Basket som förra säsongen tog sig till semifinal i SBL – för första gången i klubbens historia. Väl där blev det respass mot Södertälje Kings efter 4-2 i matcher. I år har jämtarna inlett svagt. I premiären mot Djurgården fick man dessutom Tavrion Dawson långtidsskadad. Efter en start med tre raka nederlag så vann Jämtland senast mot Norrköping (90-78).

Så här säger Borås Baskets tränare Henrik Svensson om kvällens motståndare Jämtland:
– Årets Jämtland är ett lag med SM-finaldjup i truppen. Men i början av säsongen har de haft otur med skador. Det är dock ett lag som kan spela brett och göra skada både inside och med skytte utifrån. Deras potential är bra, med en bra blandning av unga och äldre spelare. Davon Bell är en pointguard som möjliggör för Jämtland att spela snabb basket.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

HÄR KAN DU SE MATCHEN DIREKT PÅ SVT PLAY!

LÄGET I LAGEN:❓
Borås ser ut att kunna ställa upp med så när på ordinarie manskap. Den enda som saknas är skadade Max Lundström.

Jämtland reser med tio spelare till Borås. Max Tandberg Vall (förkyld) och Nils Axelsson stannar hemma.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget