Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 43

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer ”Veckans lag”.

G: Charles Callison, Södertälje Kings (1)
Storstilad insats av 25-årige Callison när Södertälje reste till Östersund i lördags. Även om det blev förlust för Södertälje så går det inte att göra annat än att ta av sig hatten och buga åt Callisons 31 poäng och bland annat fyra returer.

 
G: Brandon Rozzell, BC Luleå (2)
Rozzell var återigen tungan på vågen när BC Luleå slog Norrköping på bortaplan med 91-85. 30-åringen som satte flera tuffa skott landade till slut på fin-fina 30 poäng, vilket var tredje gången redan den här säsongen som han noterades för minst 29 poäng. Rozzell ligger tvåa i poängligan i SBL med ett snitt på 22.8 poäng per match.

 
F: Rashard Odomes, Umeå BSKT (2)
Kvar sedan förra veckan. 22-årige Odomes visade återigen hur bra basketspelare han är och vilken potential han besitter. Umeå föll visserligen klart mot Wetterbygden, men 22-åringens 32 poäng och tolv returer på knappt 33 spelade minuter är imponerande siffror som tål att lyftas.

 
F: Jordan Semple, Jämtland Basket (2)
27-årige Semple har varit en positiv överraskning i Jämtland så här långt in på säsongen. I förra veckans dubbla matcher blev det 20 (+13 returer) respektive 22 poäng för 27-åringen som nu skjutit i 20+ poäng i fyra matcher i rad.

 
F/C: Jeremy Combs, Köping Stars (3)
Kvar sedan förra veckan. Combs fortsätter visa fin form för sitt Köping som inlett säsongen på ett imponerande sätt med fyra segrar på fem försök. Visserligen blev det klar förlust mot Wetterbygden i tisdags, men 23-årige Combs insats går inte av för hackor: 25 poäng och fyra returer. Följde upp det med 17+7 i fredagens seger mot Nässjö.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget