Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket-Umeå BSKT

En match spelas i SBL under Halloween där Jämtland Basket i kväll tar emot Umeå BSKT hemma i Östersunds Sporthall. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🔥 Jämtland Basket – Umeå BSKT 🔥
📺 SBL Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Torsdag 31 oktober, kl 19.04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

Det råder ingen tvekan om att årets SBL är riktigt jämn och oviss. Snart en fjärdedel in i säsongen så slår alla lag alla och i tabelltopp hittar vi kanske lite oväntat förra årets nykomlingar Wetterbygden och Köping.

Ett lag som fått en lite knackig inledning på säsongen är kvällens hemmalag Jämtland, som för tillfället återfinns först på åttondeplats i tabellen med två segrar och fem förluster. I senaste hemmatchen stod Jämtland för en mycket fin laginsats när de regerande mästarna Södertälje besegrades med 98-85. I matchen efter, i lördags blev det dock en klar förlust borta mot Köping (89-70).

Historiskt så har Jämtland haft ganska lätt för Umeå. I fjol vann Östersundslaget samtliga fyra möten och när lagen drabbade samman i Svenska Cupen tidigare under hösten så vann Jämtland klart med 105-81. Jämtlands forward Jaan Puidet höjer ändå varningens finger för Umeå.
– De är bra, men i år är alla lag bra. Ligan är så jämn att små detaljer ofta avgör. Till exempel en extra retur, en extra steal eller att korrigera saker i försvar. Mot Umeå ska vi komma ut laddade från start, det kan jag i alla fall säga, säger Puidet till Östersunds-Posten.

Umeå har precis som Jämtland vunnit två matcher så här långt. Segrarna har kommit på hemmaplan mot Nässjö och Djurgården. I kväll hoppas tränare Jesper Gustavsson att det är dags för första segern på bortaplan när det väntar Norrderby.
– Vi pushar inget speciellt för derbyt när vi spelar borta så här, bara att det är ett lag som vi gärna vinner över i och med rivaliteten mellan lagen genom åren. Och att de vann mot oss i Svenska cupen – så det är många i laget som ser en annan matchbild denna gången, säger Gustavsson till Västerbottens-Kuriren.

VK: Vad har egentligen hänt sedan ni mötte Jämtland i svenska cupen och de såg starka ut jämfört med er?
– Jämfört med när vi möttes i cupen har vi hunnit träna mer och vi har fått in Rodney Williams, Jämtland har fått en skada på sin bästa spelare (Tavrion Dawson).

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland kan ställa upp med bästa möjliga lag och har inga skador eller sjukdomar i truppen.

Nathan Dawit gjorde säsongsdebut för Umeå senast. Han finns med ikväll igen, där den enda som saknas hos Umeå är Egal Saleman.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget