Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Umeå BSKT-BC Luleå

Ett härligt derby väntar under tisdagen när Umeå BSKT tar emot BC Luleå. Matchen sänds gratis på SVT Play – uppkast klockan 18.34!

🔥 Umeå BSKT – BC Luleå 🔥
📺 SVT Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Tisdag 5 november, kl 18.34
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

Fredagens Retromatch mot Djurgården Basket blev en riktig urladdning för BC Luleå som vann stort, 111-75. En av planens bästa spelare i vinsten var guarden Daniel Eliasson som stod för sin kanske bästa insats hittills den här säsongen. Han svarade för 18 poäng och 6 returer.
– Det var skönt. Det var någon gång när jag sköt i en boll som jag glömde hur det kändes och glömde bort att spela försvar (skratt), säger Daniel Eliasson.

>>> HÄR KAN DU SE MATCHEN GRATIS PÅ SVT PLAY!<<<

I kväll, tisdag, väntar en ny match i SBL för BC Luleå. Då reser laget ned till Västerbotten för ett derby mot Umeå BSKT. För Eliasson blir det ett speciellt möte med laget som han spelade för i fjol.
– Det ska bli kul. Jag har många kompisar där från när jag spelade där. André Nilsson, Albin Frank och coach Jeppe Gustavsson känner jag väl. Det ska bli roligt att komma tillbaka, säger han.

Nyckeln till seger tror Daniel Eliasson kommer genom returtagningen. Umeå BSKT har många stora spelare som Luleålaget måste hålla koll på.
– De är stora och vi måste se till att boxa ut dem. Hålla koll på vem man håller och verkligen ta våran gubbe i boxout-situationer. De kan skjuta och är stora. Det är många grejer som ska fungera.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Umeås guard Adam Presutti har missat två av senaste tre matcherna på grund av en krånglande fot. Egal Saleman har ännu ej gjort säsongsdebut. Båda är osäkra ikväll.

Pelle Larsson och Anton Kobylak-Berglund är åter i spel för BC Luleå.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget