Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-Wetterbygden Stars

Norrköping Dolphins bröt en dyster förlustsvit senast och kommer rejält stärkta till tisdagens hemmamatch mot Wetterbygden Stars. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 WETTERBYGDEN STARS 🏀
📺 SBL Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Tisdag 19 november, kl 19.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Efter Norrköping Dolphins efterlängtade och rättvisa seger i fredags mot Umeå BSKT är det så dags för ett nytt möte mot ett av ligans överraskningslag, tränare Boris Balibreas Wetterbygden Stars, som kommer från en andra bortaförlust mot starka BC Luleå som har plus 67 på de två matcherna i Luleå Energi Arena.

I Wetterbygden kretsar mycket kring den amerikanske guarden och storskytten Tyler Sabin som leder poängstatistiken i hela SBL med ett snitt på 24.4, men han är också lagets assistkung så det gäller för Norrköping Dolphins att extra koll på honom.

Norrköping kommer som sagt från Umeå med en välförtjänt seger och den bådade gott då den genomfördes på ett mycket bra sätt där skillnaden mellan högsta- och lägstanivån var betydligt mindre än tidigare.

I förra mötet nere i Huskvarna den 1 oktober kunde hemmalaget avgöra den jämna matchen först i slutminuterna och vann med tio poäng, 83-73. Norrköping har ännu inte blivit av med småskadorna men tränare Mikko Riipinen har fått tillbaka de sjuka spelarna, vilket innebär tolv man spelklara till matchen ikväll.

Mikko Riipinen. Känner ni er boostade efter fredagsmatchen mot Umeå med tanke på sättet som den genomfördes på?
– Självklart får vi extra självförtroende från segern och hur vi genomförde matchen. Det är däremot viktigt att vi inte svävar iväg. Vi får aldrig mentalt befinna oss, vare sig för högt eller för lågt. Vi måste göra jobbet varje dag och det tycker jag spelarna varit bra på. Men det ger lite extra energi att vi ska spela hemma efter en seger.

Vad kommer att bli nyckeln till en vinst ikväll?
– Det finns flera nycklar men en blir koncentrationen. Att kunna hålla koncentrationen matchen igenom kommer hjälpa oss massor. Sedan blir det viktigt att vara redo på och matcha deras aggressiva spel i försvar. Att kontrollera Adam Rönnqvist och Tyler Sabin blir såklart väldigt viktigt även om det är lättare sagt än gjort. Den sista viktiga delen blir att våga spela med det stora självförtroende vi har här hemma i Norrköping och Stadium Arena. Vi hoppas publiken kan ge oss det enormt fina tryck dom gjort i samtliga hemmamatcher den här säsongen.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping kan ställa upp med bästa möjliga lag.

Wetterbygden ser också ut att kunna mönstra ordinarie manskap.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget