Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå-Jämtland Basket

Veckans match på SVT sänds i kväll från Norrbotten där BC Luleå får besök av Jämtland Basket. Se matchen gratis på SVT Play – uppkast klockan 19:04!

🏀 BC LULEÅ 🆚 JÄMTLAND BASKET 🏀
📺 SVT Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Fredag 22 november, kl 19.04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

BC Luleå och Jämtland Basket har mötts två gånger under säsongen 2019/2020. Första gången i SBL och den andra i Svenska Cupen. Gemensamt för de båda matcherna är att de slutat med Luleå-seger.

Under fredagen möts lagen för första gången sedan i våras i Luleå Energi Arena.
– Det ska bli jättekul. Det är ett otroligt bra lag som kommer hit och det ska bli roligt att spela, säger BC Luleå-forwarden Axel Nordström.

>>> HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SVT PLAY!<<<

Nordström har klart för sig vad den stora nyckeln till seger blir för BC Luleå. Det handlar kort och gott om att inleda matchen på bästa möjliga sätt.
– De spelar fritt, aggressivt och gillar att pusha bollen. Vi måste vara på tårna och redo direkt från start, säger Nordström och fortsätter:
– Starten tror jag kommer att vara otroligt viktig. Att vara redo och spela direkt från start. Vi ska visa att det är vi som styr matcherna här hemma.

Jämtland Basket har förstärkt laget ytterligare sedan lagens senaste möte med varandra. Nu finns den tidigare BC Luleå-spelaren och landslagsveteranen Thomas Massamba och nye, atletiske amerikanen Justin Gordon med i truppen.
– Det är klart att de får en extra bredd. De hade redan bra bredd innan och nu får de fler killar som kan komma in och göra ett bra jobb. Thomas (Massamba) har en otrolig erfarenhet och nya killen (Justin Gordon) ser också spännande ut.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå ser ut att komma till spel med i princip alla spelare. Enda frågetecknet finns framför nyförvärvet Austin Burgett som i skrivande stund inte fått sitt arbetstillstånd ännu.

Jämtland saknar fortsatt Jaan Puidet och Gustav Hansson.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget