Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Köping Stars-Umeå BSKT

Sensationen Köping Stars är tillbaka på hemmaplan. I eftermiddag kommer Umeå BSKT på besök. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 16:04!

🏀 KÖPING STARS 🆚 UMEÅ BSKT 🏀
📺 SBL Play
🇸🇪 SBL Herr
📆 Lördag 7 december, kl 16:04
🌍 Karlbergshallen, Köping
💻 Livestatistik

Köping Stars tog bussen hem från Södertälje i onsdags kväll i vetskap om att spelarna skrivit klubbhistoria. Aldrig tidigare – trots nio tidigare försök – har Köping besegrat mästarklubben Södertälje. Aldrig tidigare har Köping Stars under en säsong nått 20 poäng i ligatabellen. Än mindre har laget aldrig tidigare vunnit sex raka bortamatcher.

Allt det där är fascinerande, upplyftande kuriosa, men läggs åt sidan när nya utmaningar väntar. I eftermiddag match mot Umeå BSKT hemma inför ett förväntat fullsatt hus i Karlbergshallen. Köping vann bortamötet med knappa 84-82, och tränare ”Jotti” Nikolaidis tyckte att lagets slarv på slutet gjorde matchen onödigt jämn. Sedan dess har Umeå förstärkt sitt lagbygge med flera nya spelare, och tog senast en imponerande seger mot Borås Basket (86-80).

Köping har inte spelat hemma i Karlbergshallen på tre veckor, så spelarna är rejält sugna att åter spela inför hemmapublik. ”Jotti” ser heller inga problem för spelarna att ladda om. ”Alla är fräscha”, säger han inför dagens match.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

LÄGET I LAGEN:❓
Köping saknar fortsatt långtidsskadade Sebastian Lindkvist.

Umeå väntas kunna ställa upp med ordinarie lag.

LÄS MER: 📒
Köpings hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget